Tuesday, April 21, 2009

Föredrag på stadsbiblioteket

Varje tisdag kl 13.00 under vår- och hösttermin anordnar Norrköpings stadsbibliotek en gratis föreläsning i något ämne. Platsen är den öppna Salongen i stadsbiblioteket vilket innebär att alla som passerar in och ut ser att något pågår och bara kan slinka in och sätta sig om ämnet verkar intressant. I dag var det min tur att prata om ufo och AFU under rubriken Världens största ufo-arkiv. Drygt fyrtio personer lockades av evenemanget vilket får sägas vara god anslutning med tanke på att det var en dagföreläsning.

Jag berättade om intressanta närobservationer i Östergötland/Södermanland och hur arkivet växt fram utifrån tre unga grabbars tonårsintresse för att i dag utgöra de största samlingarna i världen av ufomaterial. Att döma av frågorna var många intresserade och jag passade också på att göra lite reklam för riksstämman i Norrköping den 9 maj.

Ett fint tillskott till AFU hämtades av Clas Svahn och Håkan Ekstrand i helgen. Efter styrelsemötet och planeringskonferensen i Töreboda for Clas och Håkan till Alingsås för att träffa Staffan Stigsjöös syster Anna och hennes mor Hjördis. Staffan Stigsjöö avled den 6 mars i år och var mest känd under 1970-talet då han utgav tre UFO-böcker samt fungerade som ordförande för Alingsås ufologiska sällskap. Staffans efterlämnade boksamling, korrespondens och föreningsarkivalier donerades till UFO-Sverige, vilket vi är mycket tacksamma för.

Staffan Stigsjöös första bok utgiven 1974