Sunday, October 2, 2011

Kurs i härligt höstväder

Nyss hemkommen från 2011 års kurs för fältundersökare på Hållsta konferens är det bara att konstatera att UFO-Sverige lyckats igen. Drygt trettio deltagare var med på årets kurs varav 13 nybörjare. Nästan alla anlände redan på fredagen vilket gör att vi i fortsättningen funderar på att även lägga en programpunkt på fredagkvällen.


Lördagens program var fullspäckat både för nybörjare och fortsättare. Som första punkt fick samtliga lyssna på en intressant föreläsning av professor Adrian Parker från Göteborgs universitet. Han berörde frågor om perception, parapsykologi och kvantfysik och även dagens problem för den parapsykologiska forskningen.

 Professor Adrian Parker

På eftermiddagen gav Clas Svahn nybörjarna en grundlig genomgång av olika misstolkningar medan jag satte fortsättarna på att försöka bedöma ett kontroversiellt kontaktfall. Under en paus fick alla pröva de ufologiska geniknölarna genom en tipspromenad med ganska kluriga frågor. Innan middagen kunde samtliga lyssna till en oerhört stimulerande presentation av astrofotografen Peter Rosén, som visade sina fantastiskt vackra bilder av olika himlafenomen. Tyvärr blev han tvungen att bryta föreläsningen för att hinna till tåget.

Peter Rosén visar sina vackra bilder

Efter en riktigt god middag samlades alla kursdeltagare ute i den sköna höstkvällen för att beskåda uppsändandet av ufoballonger. Den här gången hade vi bättre tur än förra året och drygt tio ballonger steg till väders under allmänt jubel.
Som vanligt kom de flesta inte i säng förrän långt efter spöktimmen. Gemytligt småprat och anekdoter blandas alltid i trivsam social samvaro när UFO-Sverigegänget träffas. Så också denna gång.

Söndagens program innehöll bland annat Tobias Lindgrens redovisning av hur man kan använda Google Earth i rapportarbetet, vittnespsykologi med Kaj Hahne samt mina föreläsningar om ufoteorier och AFU. Avslutningen och utvärderingen visade att alla var nöjda med årets kurs. Mycket stor betydelse har den helt underbara personalen på Hållsta, Mia och Ewalena, som verkligen får alla att känna sig välkomna och ordnar allt på bästa sätt. Stort tack och en bamsekram till en båda.

Två toppentjejer, Mia och Ewalena