Tuesday, October 4, 2011

37 kartonger och kursbilder

I dag kom Schenker med tre pallar donerat material från England. Sammanlagt 37 kartonger som Clas Svahn och Håkan Ekstrand hämtat och packat under sin resa bland Englands ufologer. Jag hann bara som hastigast titta i några lådor i kväll men kunde som vanligt konstatera att det är värdefulla samlingar av böcker, tidskrifter, filmer med mera inom alla våra ämnen. Det blir trångt för vårt skannergäng i C-lokalen innan allt blir uppackat och ordnat.

Några av de 37 kartonger som kom med Schenker

Passade också på att titta in i Evansbiblioteket där Anders Liljegren varje kväll packar böcker i lådor för flytt till vårt nya bibliotek. Jag fick mig ett gott skratt när han spontant kommenterade: nu har jag rensat Evansbibliotek från alla spöken. Kanske skulle Anders slå sig på ett nytt yrke... Han menade att nu var alla böcker om spöken (ghosts, appararitions) överflyttade till B-lokalen.

Flera positiva kommentarer om helgens kurs för fältundersökare har droppat in. Det är glädjande att höra att så många var nöjda med både kursinnehåll och social samvaro. Här kommer lite fler bilder.

Pål Johansson funderar på sista frågan i tipspromenaden


Tobias Lindgren gav en utmärkt introduktion till Google Earth


Carl-Anton Mattsson från Parthenon förlag hade som vanligt ett stort utbud av böcker till salu


Ovanligt stora tefat dom har här på Hållsta kommenterade Mats Nilsson


Två festglada ufologer, Anders Persson och Clas Svahn