Sunday, October 23, 2011

Styrelsemöte och festivitas i Töreboda

Vid halvtiotiden i går kom Tobias Lindgren och Rickard Andersson och hämtade mig för vidare färd till Töreboda och UFO-Sveriges styrelsemöte. Ganska prick 13.00 kom vi fram till möteslokalen på Kårtorpsgatan 10 och möttes av Tage och Christina Bång. Övriga styrelseledamöter kom strax därefter och sammanlagt blev vi tolv personer runt bordet plus två medlemmar från Skaraborgs UFO-förening som tittade in som hastigast.

 Clas Svahn och Mats Nilsson under styrelsemötet

Strax efter 13.00 slog Clas Svahn klubben i bordet och hälsade ledamöterna välkomna. Tage Bång inledde med att hälsa alla välkomna till Töreboda och berätta om praktiska detaljer rörande mat och boende. Därefter behandlades UFO-Sveriges ekonomi, våra tidskrifter samt planering inför riksstämman i Örebro 2012. Eftersom planeringskonferenser i dag spelat ut sin roll inom organisationen föreslog jag att dessa läggs ner. I och med att det innebär en stadgeändring tas beslut på nästa riksstämma.

Anders Berglund och Amanda Fredriksson kom från Karlstad för att delta i styrelsemötet

Andra beslut som togs var att Amanda Fredriksson tar över utskicken av mejl som kommer in till UFO-Sveriges infoadress. Medlemskortens vara eller inte vara diskuterades. Styrelsen enades om att behålla dessa men att Tobias Lindgren tar fram ett förslag på proffsigare utseende. För övrigt informerades om nyheter vad gäller rapportdatabasen och AFU. Nästa styrelsemöte blir lördag 17 december i AFU:s nya lokal och den årliga träffen på Hotel Lilton i Ängelholm sattes till lördag 21 januari 2012.

Två gamla uvar. OBS Mats Nilsson till höger...

Efter mötets slut vid 17-tiden blev det bilfärd till restaurang Peking där Tage och Christina bokat bord. Vid det här laget var alla rejält hungriga. Maten var synnerligen välsmakande. Till och med jag som sällan äter upp allt rensade tallriken vilket förstås gjorde Clas lite besviken eftersom han brukar få det som blir över. Nu fick han trösta sig med att överta sista delen av min efterrätt, glass med chokladsås.

Tage och Christina Bång önskar alla välkomna med en skål på restaurang Peking

Efter middagen gick färden vidare till Tage och Christinas sommarstuga i Sjöfallet. Det var riktigt trolskt att färdas på små skogsvägar i mörkret. Väl framme kunde alla pusta ut och slå sig ner kring bordet för att summera dagen och fortsätta med det traditionella eftersnacket till långt in på småtimmarna. Det blev många skratt, skämt och anekdoter som det brukar bli när UFO-Sverigegänget kommer loss.

Här flödar historierna. Håkan Ekstrand och Clas Svahn i berättartagen

Tobias Lindgren hade med sig en ufoballong som vi till slut lyckades få att lyfta. Tyvärr fastnade den i ett träd och hänger nu som ett synligt minne av denna glada kväll. Framåt 1.30 var de flesta ganska trötta och sju nöjda ufologer kunde krypa ner för att få några timmars sömn.

Tobias jobbar för att få ballongen att lyfta

Till slut lyckades det

Men slutet blev snöpligt. Så här såg det ut dagen efter

Tobias och jag vaknade redan före 6.00 och kunde beskåda en oerhört praktfull stjärnhimmel. Tobias passade på att ta lite bilder. Efter morgonfika och rundvandring kring stugan i det soligt vackra men kyliga höstvädret satte vi oss i bilen för hemfärd mot Norrköping. Clas skulle senare på dagen vidare mot Hässleholm och hålla föredrag om ufo och det svenska försvaret.

Sommarstugan i morgondis

Dags för hemfärd. Tobias Lindgren lastar in våra saker i bilen

Ett stort tack till Tage och Christina Bång för den varma gästfriheten och allt arbete ni lagt ner för att alla skulle trivas.