Thursday, September 29, 2011

Hållsta nästa

När jag skriver det här är Clas Svahn och Håkan Ekstrand på väg hem från England. Clas rapporterar att resan varit mycket lyckad.Det går att följa färden på hans blogg. Med sig hem har våra flitiga ufologer som vanligt en fullastad bil plus 37 lådor ufo- och forteanamaterial som skickas med Schenker. Tur att Anders Liljegren har gjort plats i C-lokalen för allt inkommande gods. Vid det här laget börjar vi bli ganska vana att ta hand om stora sändningar ufomaterial från hela världen.

AFU-medarbetare lastar av Hilary Evans samling i AFU 13 dec 2010

Lördag-söndag är det åter dags för UFO-Sveriges kurs för fältundersökare på Hållsta konferens. De allra flesta kommer redan på fredagkvällen vilket är positivt i och med att både nybörjare och fortsättare hinner bekanta sig med varandra och umgås under gemytliga former.

Övning under fältundersökarkursen 2010. Fr v Ole Jonny Braenne, Amanda Fredriksson, Gunnar Karlsson, Kaj Hahne

Fredagen kommer Tobias Lindgren och jag att ägna åt att visa AFU för två av kursdeltagarna, Christoffer Mossberg och Anders Skoglund som kommer upp från Borås. Vi åker sedan i samlad trupp vidare mot Hållsta och räknar med att vara där vid sextiden.

Clas Svahn och Tobias Lindgren kämpar för att få upp en ufoballong under kursen 2010

Det skall bli roligt och intressant att träffa både nya och gamla ufologer igen. Åren 1977-1995 hölls UFO-Sveriges fältundersökarkurser på Lersätersgården utanför Kolsva. Då talade vi om den trivsamma Lersätersandan. Nu har vi varit två år i rad på Hållsta konferens och jag tror dom flesta håller med om att vi nu kan tala om Hållstaandan. Den trevliga och omtänksamma personalen, Mia och Ewalena, bidrar också till den goda stämningen.
Vi ses på Hållsta!