Monday, September 19, 2011

Kulturnatt och fältundersökarkurs

I kväll hade jag besök av Cristoffer Olsson som läser idéhistoria vid Linköpings universitet och arbetar med en uppsats om UFO-Sverige. Vi har båda blivit inbokade att på kulturnatten i Norrköping, lördag 24 september, hålla korta föredrag om ufo ur olika perspektiv. Arrangör är Filosofiska fakulteten vid Linköpings universitet. Programmet heter Kampus kultur och ni kan se programmet här.

Cristoffer Olsson på AFU-besök december 2010

Nu är det snart dags för UFO-Sveriges fältundersökarkurs på Hållsta konferens utanför Eskilstuna. Helgen 1-2 oktober blir det ett ganska späckat program med många olika inslag för nybörjare och fortsättare. Det blir föreläsningar om både astronomi och parapsykologi. Jag håller som bäst på att sammanställa mina presentationer som bland annat handlar om att undersöka komplicerade ufofall. Dessutom ansvarar jag i år för tipspromenaden som ska bli lite kluriga ufofrågor.

Ufoballonger skickas upp på fältundersökarkursen 2010

Fältundersökarkurserna är alltid trevliga sammankomster, inte minst socialt med gemensam middag, lotteri, uppsändande av ufoballonger, bokförsäljning med mera. I år är det extra många nybörjare som anmält sig vilket är positivt för framtiden. Vi gamlingar måste ju lämna över stafettpinnen någon gång.

Middag på fältundersökarkursen 2010

På AFU är det som vanligt full fart. En ny Fas3 har anställts på skanningsavdelningen och två nya personer har börjat arbetsträna. Det är nu så många engagerade i AFU på olika sätt att jag börjar få svårt att hålla ordning på vad alla gör. Tur att Anders Liljegren har personalansvaret.

I morgon reser Clas Svahn och Håkan Ekstrand ännu en gång till England för att träffa ufologer och hämta material till AFU. Det är åttonde gången under 2000-talet som Clas och Håkan E. åker på "hämtningsresa" till England. Det lär bli bli betydligt mer än en fullastad bil den här gången. Lika spännande varje gång att se vad som donerats av våra engelska kollegor.