Sunday, January 13, 2013

Styrelsemöte i Ängelholm

Nyss hemkommen efter det traditionella styrelsemötet med middag i Ängelholm. Ända sedan 1998 har det varit tradition att UFO-Sverige en gång om året håller styrelsemöte på det charmiga Hotel Lilton där Anna Michéle-Nielsen alltid hälsar välkommen. Anna var styrelseledamot i UFO-Sverige mellan 1998-2003. Det är alltid lika trevligt att mötas på Hotel Lilton som har utmärkta rum och ligger centralt i Ängelholm.

Anna Michéle-Nielsen i receptionen på Hotel Lilton

Den här gången var vi extra många på mötet, cirka 20 personer. Särskilt roligt var att Ebbe och Karin Johansson från Malmö Interplanetariska Sällskap (MIS) kunde vara med. Det gav verkligen en historisk kontinuitetskänsla för den svenska uforörelsen när Ebbe under styrelsemötet berättade hur man arbetade med marknadsföring för vårt ämne och föreningen redan på 1950- och 60-talet. MIS grundades 1 oktober 1958.

Intensivt fokuserade under styrelsemötet. Fr v Ebbe Johansson, Tora Greve, Kristina Bång

Ebbe Johansson kom med flera goda idéer för riksstämman

Ett glädjande besked under styrelsemötet var att både antal medlemmar och prenumeranter på UFO-Aktuellt är betydligt högre nu än motsvarande tid förra året. Kanske uppmärksamheten kring projekt Nammajaure påverkat utvecklingen? Något som säkert bidrog till att styrelsen enhälligt beslutade att fortsätta med undersökningen av Nammajaure så snart som möjligt. Clas Svahn gav styrelsen en redogörelse för nästa steg i projektet.

Clas Svahn berättar om Nammajaure medan Tobias Lindgren som inhoppad sekreterare försöker hänga med. Fr v Carl-Anton Mattsson och Rickard Andersson

Några andra beslut som togs var att UFO-Sveriges tidskrift UFO-Raden/Rapport-Nytt ändrar namn till att bara heta Rapport-Nytt eftersom kopplingen till den numera nedlagda föreningen UFO-Sundsvall inte finns på samma sätt. UFO-Sveriges riksstämma i Halmstad blir lördagen den 4 maj. Återstår att hitta och boka en bra lokal för stämman. Nästa styrelsemöte blir i AFU lördagen den 9 mars och förhoppningsvis kommer det att bli ett styrelsemöte i Tage och Kristina Bångs sommarstuga i slutet av maj.

Efter mötet bytte vi lokal för att titta på en ny dokumentär om Gösta Carlsson samt granska lite olika förslag på ny kursgård för höstens fältundersökarkurs. Därefter promenerade sällskapet till restaurang Torstens som visade sig vara ett ganska litet men mysigt ställe. Litet trångt blev det eftersom vi blev 17 personer kring bordet eller 17 och en halv om man räknar lilla Linnea som satt i Rickard Andersson knä. Efter god mat och dryck blev det för mig en kort eftersittning på hotellet eftersom min rygg inte riktigt ville hänga med. Övriga gänget höll i gång till halv två.

Några ur UFO-Sverigegänget samlade utanför restaurang Torstens

Två som ser ut att trivas på Torstens. Fr v Johan Gustavsson och Carl-Anton Mattsson

Det är en härlig känsla att ganska nyvaken traska ner till frukostbordet på Hotel Lilton och känna doften av nybryggt kaffe. Efter yoghurt, kaffe och smörgås lastade Clas och jag över material som skulle till AFU. Bland annat donationen med Kerstin Bäfverstedts efterlämnade papper och foton som Clas hämtade hos Eva Sundler Malmnäs, Stockholm i torsdags. Därefter satte Tobias Lindgren, Johan Gustavsson och jag oss i bilen för hemfärd till Norrköping respektive Linköping. Ett stopp för tankning och godisköp på Candy Airlines i Skånes Fagerhult blev en god fortsättning. Nu återstår att gå igenom allt nytt material till AFU.

Clas lastar material till AFU

Tankning och godisstopp vid Candy Airlines, Johan och Tobias nytankade