Saturday, August 25, 2012

Styrelsemöte och kräftskiva

Fredagen den 24 augusti var det dags för UFO-Sveriges styrelsemöte med efterföljande kräftskiva hemma hos Rickard och Lina i Mantorp. Det är fjärde gången styrelsen har kräftskiva i Mantorp. Första gången var 2007, med avbrott för 2010 och 2011. Men nu fortsätter vi alltså traditionen och det är bara att hoppas att den kommer att hålla i sig. Den här gången var vi tio personer som samlades kring bordet.

Carl-Anton Mattson, Gunnar Karlsson och Mats Nilsson under styrelsemötet

På styrelsemötet tog vi bland annat upp planeringen inför höstens fältundersökarkurs och projekt Norrland, där alla är spända på resultatet. Vidare förslag om försäljningsrutiner för UFO-Sveriges hemsida och lagerhållning nu när boklagret flyttats från Irre Bredin till AFU. Vi hoppas att alla utskick och beställningar skall fungera till hösten. En intressant fråga som diskuterades var bildandet av ett forskningsråd där sakkuniga experter kan samlas för att bedöma UFO-Sveriges mest intressanta och svårförklarliga rapporter.

Clas Svahn visar upp en vacker plastmapp han fått. Till höger Anders Berglund och Tobias Lindgren

När det gäller lokalgrupper beslutades om nedläggning av Östergötlands UFO-förening, där istället Johan Gustavsson går in som lokal representant för Linköping. Johan är också ansvarig för UFO-Sveriges debattforum på hemsidan. Som avslutning berättade Carl-Anton Mattsson om UFO-Sveriges planerade läsarresa till Peru nästa sommar. Ett tre veckor långt äventyr med besök på många historiska platser i Peru. Information kommer i UFO-Aktuellt nr. 4. Nästa styrelsemöte bestämdes till söndagen den 21 oktober i AFU.

Fr v Johan Gustavsson, Carl-Anton Mattsson, Gunnar Karlsson

Efter mötet var dags att förbereda kvällens kräftskiva på Rickard och Linas stora uteveranda. Den började med en god kall öl och mingel på verandan i det vackra sensommarvädret. Extra roligt var det att träffa långväga ledamoten Anders Berglund som kom från Bergshamra. Jag som alltid gör reklam för att ufologer ska flytta till Norrköping blev glatt överraskad när Anders förklarade att han och Amanda faktiskt funderat på Norrköping. Anders Berglund är ansvarig för att ta hand om och informera nya medlemmar i UFO-Sverige. En nog så viktig uppgift med tanke på tillväxten.

Anders Berglund och Gunnar Karlsson njuter av en kall öl på verandan

Clas Svahn kontrollerar dekorationerna eller ser han något annat?

Ingen brist på kräftor här. Clas och Tobias förbereder

Kräftorna och Rickards och Linas pajer smakade utmärkt så ett stort tack till värdparet för en trevlig fest. Och så vill jag passa på att säga ett hjärtligt grattis till UFO-Sveriges sekreterare Mats Nilsson som fyller 67 år idag. Mats har det unika rekordet att ha deltagit i samtliga UFO-Sveriges kurser för fältundersökare sedan 1977. Under kräftskivan bad jag honom berättade minnen från gamla kurser och riksstämmor, något som Mats gärna delar med sig.

Mats berättar glada UFO-Sverigeminnen

Delar av festgänget. Fr v Clas, Tobias, Gunnar, Anders, Johan, Mats, Carl-Anton med lilla Linnea

2003 skrev Mats ner sina memoarer från alla åren inom UFO-Sverige. Nu håller han på med en uppdatering och lägger till flera kapitel som skall täcka de senaste åren. Jag ser med spänning fram emot att läsa den nya upplagan som vi hoppas också kommer att tryckas i UFO-Sveriges regi. Mats minnen är ett unikt dokument svensk föreningshistoria. Han är den förste svenske ufologen att skriva sina memoarer och jag hoppas att med tiden kommer fler att följa Mats goda exempel. Hoppas du får en riktigt trevlig födelsedag gamle vän och UFO-Sverigeentusiast.