Friday, August 31, 2012

Sola i Karlstad

Medan Clas Svahn, Steve Sandström med flera, trots dåligt väder, letar efter ett okänt föremål i en norrlandssjö har Susanne och jag haft det betydligt lättsammare då vi njutit av fyra avkopplande dagar i Karlstad. Vi passade på att ta vara på de sista sommardagarna och sola i Karlstad visade sig faktiskt ordentligt på onsdagen som var en riktigt varm och skön dag som till och med lockade Susanne att bada fötterna vid det idylliska Sandgrund.


Lite AFU-jobb har det faktiskt blivit också. På onsdagen åkte vi till Värmlands Nysäter där teosofen Göran Söderqvist bor med sin fru i ett vackert 1800-talshus. Göran har tidigare skänkt mängder av tidskrifter till AFU och nu hade han lovat oss ännu mera material. Den här gången fick vi flera lådor med både böcker och tidskrifter inom området esoterica, samt även ett exemplar av Görans egen bok Droppar ur kunskapens hav. En samling vackra och tänkvärda dikter och aforismer utgiven 2010.

Göran Söderqvist och Susanne med liten del av donationen

Fina fynd i lådorna från Göran Söderqvist


Jag skulle ha kunnat tillbringa många timmar i Görans välfyllda bibliotek. Här fanns mängder av intressanta och ovanliga verk inom den teosofiska/esoteriska traditionen och mycket annat. Dessutom en imponerande samling äldre tidskrifter. Ett varmt tack vill jag framföra för alla gåvor till AFU.

Göran Söderqvist i sitt bibliotek

Om ni kommer till Karlstad så missa inte restaurang Nya Via Appia. Förutom god mat, även vegetarisk sådan, så är utsikten magnifik från den så kallade kupolen. Det är bara att hoppas att de håller denna oas öppen även vintertid och återinstallerar den stjärnhimmel i form av små lampor som fanns tidigare under den runda kupolen.


Utsikt från Nya Via Appia

På torsdagen strilade regnet ner så det blev en loppis och biblioteksdag. Jag hittade flera böcker om Karlstads historia samt lite gamla vykort som jag saknade. Dessutom tre elefanter som UFO-Sveriges kassör Gunnar Karlsson får vid nästa möte. På hemvägen stannade vi som vanligt vid Vätternterassen där vi lyckades få en kopp kaffe med dopp trots att det egentligen är stängt för säsongen. På väggen hittade vi en rolig tavla som jag inte kunde låta bli att plåta.


Nu väntar vi med spänning på resultatet av dykningarna i Norrland. Frågan är var i AFU vi skall förvara missilen - om dom nu hittar den?