Tuesday, May 1, 2012

Richard Dolan

Denna strålande vackra 1 maj har min kära sambo Susanne och jag passat på att inviga våren med en promenad till Gubbens trädgård. Ett idylliskt utecafé med suveränt goda pajer och kaffe. Därefter cyklade jag ner till AFU där jag bokat tid med Tobias Lindgren för att vi skulle plocka fram allt till UFO-Expo på lördag. Först tittade vi in i nya Evansbiblioteket för att Tobias skulle få se hur långt vi kommit med hyllbyggandet.

Vi vandrade sedan vidare i solskenet till D-arkivet där vi letade fram alla lådor och annat material som hör till UFO-Sveriges utställning. Tobias har hyrt en kärra för transporten till Örebro på fredag. Trots att vi inte längre behöver dra på tunga datorer och skärmar så är det åtskilliga lådor och skärmar som ska med. Men nu är allt framplockat så lastningen lär gå smidigt. När vi återkommer så placeras utställningen i den nya lokal som UFO-Sverige och AFU hyrt ihop och där boklager och utställningar kommer att finnas.

Han vill inte ner i lådan...Tobias med UFO-Sveriges egen alien

I helgen tackade jag ja till en inbjudan att hålla föredrag i Köpenhamn den 7 september. Det blir på engelska med rubriken AFU - the largest ufoarchive in the world. Huvudtalaren är Richard Dolan, historiker och ufolog från USA. Han har skrivit en mycket omfattande historik i två delar över ufofenomenet och hur militära myndigheter och underrättelseorganisationer behandlat frågan.


Richard Dolan är inte rädd för att presentera kontroversiella teorier. Mycket omdiskuterad har blivit hans teori att det finns en breakaway civilization, en hemlig jordisk grupp som löst gåtan med de flygande tefatens drivmetod och lyckats bygga egna farkoster. Dolan är naturligtvis inte ensam om den tanken men han har en förmåga att resonera intelligent och sakligt kring frågan.


Hur som helst ska det bli intressant att höra hans föredrag och delta i det workshop som ingår. Kanske får jag också en möjlighet att intervjua honom. För övrigt är det ett utmärkt tillfälle att göra lite internationell reklam för AFU och kanske även få några sponsorer från andra länder.

Och på lördag är det så dags för UFO-Sveriges riksstämma och UFO-Expo i Örebro. De flesta aktiva i UFO-Sverigegänget åker redan på fredagen för att bygga utställning och delta i kvällens middag. Som vanligt är det Rickard Andersson som bokat restaurang. Den här gången blir det La Pampa.

Rickard Andersson på UFO-Sveriges styrelsemöte 10 april 2010

Rickard är alltid mån om att hitta bra restauranger och det här gången går det till och med ett rykte om att han kommer att sälja korv och kaffe med mera under lördagen. En god idé i dubbel bemärkelse. Många brukar fråga om vi inte har något tilltugg medan de går runt bland utställningsskärmarna eller lyssnar på föredrag.
Väl mött i Örebro!