Friday, April 27, 2012

AFU växer

I går, torsdag, var jag nere för att se hur det går med våra nya arkivlokaler. Det är bara att konstatera att AFU växer snabbt nu. Jag började med nya Evansbiblioteket där jag hittade Anders Liljegren i full färd med flytta om hyllor och lyfta in kartonger med böcker för preliminär placering. Vi hjälptes åt en stund med att få hyllor på lagom avstånd och bedöma hur biblioteket som helhet bör se ut. Trevligt också en flera väggar blir fria för att kunna sätta upp tavlor, affischer och foton. Anders har tänkt även på det estetiska.


Anders jobbar hårt med nya Evansbiblioteket

Att det nu går så snabbt med nya Evansbiblioteket kan vi tacka vår nya Fas 3, Timo, för. Den här veckan har han satt ihop 21 hyllor så nästa vecka bör det mesta vara klart. När alla hyllor är byggda och på plats återstår att flytta över delar av boksamlingen från vårt andra bibliotek. Det som skall flyttas är bland annat hela den avdelning som berör parapsykologi, paranormala fenomen, religion, sekter, religiösa fenomen och psykologi.


Anders har jobbat en hel del med att uppdatera vårt gamla klassifikationssystem Ufocode som nu heter Phencode, för phenomena code. Detta för att kunna skapa avdelningar för alla de böcker vi fått från Hilary Evans. På kartongerna nedan kan ni se de förkortningar Anders använder i det nya klassifikationssystemet. PG står för paranormal phenomena, ghosts. PGB som underavdelning blir paranormal phenomena, ghosts, Britain etc. Fiffigt får man säga. Det gör systemet lätt att bygga ut med nya underavdelningar.


Anders och jag passade också på att titta in i vår nya skanningslokal där nu Leif och Roland har sina arbetsplatser. Den börjar bli ordning och här hoppas vi flera Fas 3 ska kunna ha sina arbetsplatser framöver.


Tobias Lindgren passade också på att titta in för att få nyckel till den nya marklokalen. Inte minst viktigt eftersom Tobias är den som bor närmast av oss alla. Vi tog oss en titt i D-arkivet där nu UFO-Sveriges utställning står. Den första maj kommer Tobias och jag att plocka fram allt som ska med till riksstämman i Örebro så det blir lätt att lasta på den kärra som vi hyr. Program för riksstämma och UFO-Expo i Örebro finns i senaste UFO-Aktuellt som alla bör ha fått vid det här laget men finns förstås också på UFO-Sveriges hemsida.