Sunday, May 6, 2012

Välbesökt riksstämma

Det blev en ur alla synpunkter lyckad riksstämma i Örebro. Många besökare och en hel del nya kontakter med intresserade. Tobias Lindgren och Rikard Andersson hade packat utställningen i en hyrd kärra redan vid elvatiden på fredagen. Sedan plockade de upp Johan Gustavsson och mig för vidare färd mot Örebro. När vi kom fram till Best Western City Hotell visade det sig att kärran var för hög för att gå in i hotellets garage men tack och lov fick vi istället stå på personalparkeringen, bara ett tiotal meter från A-huset där vi skulle hålla till. Efter en god lunch kunde Rikard och Tobias, i ett lätt duggregn, dra kärran fram till ingången.

Två starka ufologer drar utställningskärran, Rikard Andersson och Tobias Lindgren

Flera från UFO-Sverigegänget anlände redan vid tretiden så vi var ganska många som kunde hjälpa till att bära kartonger och få utställningen på plats. På eftermiddagen kom Ida Leveby Andersson, journalist på Radio Örebro. Hon passade på att intervju både Clas Svahn och mig och titta vad som fanns i våra lådor. Vid sextiden var det mesta klart och alla kunde dra sig tillbaka till hotellet en timme för att pusta ut innan middagen.

Clas Svahn intervjuas av Ida Leveby Andersson, Radio Örebro

Här byggs det utställning. I förgrunden Gunnar Karlsson och till vänster Clas Svahn

Gunnar Karlsson ser till att UFO-Sveriges aliendocka ligger rätt

Strax efter sju anlände två stora taxibilar som tog oss till restaurang La Pampa. Vi var sjutton personer som bänkade oss och kunde njuta av en riktigt god middag. Enda missen var att Kaj Hahne och jag, som båda beställt struts, fick nöja oss med oxfilé istället. Men den smakade alldeles utmärkt så vi var lika nöjda för det. Efter middagen blev åter taxi till hotellet där en del av gänget samlades i Mats Nilssons och Gunnar Karlssons rum för trevligt eftersnack. Själv bröt jag upp ganska tidigt för att få några timmars välbehövlig sömn.

Två glada ufologer på La Pampa, Pia Hellertz och Gunnar Karlsson

Clas Svahn och Linda Friman var mycket nöjda med middagen

UFO-Sverigegänget mätta och glada efter middagen

UFO-Sveriges årsmöte inleddes klockan tio på förmiddagen med 26 deltagare. Efter att Clas hälsat alla välkomna och inlett årsmötet valdes Tage Bång till mötesordförande med Mats Nilsson som mötessekreterare. Den viktigaste punkten var förslaget till revidering av stadgarna. Eftersom UFO-Sverige, liksom många andra föreningar, i dag inte längre har så många lokalföreningar kvar utan istället lokala representanter så beslutade årsmötet att införa enskilt medlemskap istället för medlemskap genom lokalförening. Ett enigt årsmöte röstade för förslaget vilket innebär att från och med nu kan man bara ansöka om enskilt medlemskap i UFO-Sverige. Varje medlem har därmed rösträtt vid årsmöte och allt som gäller ombud är slopat i stadgarna. En positiv förenkling och demokratisk utveckling för riksorganisationen. Några övriga större beslut fanns inte på dagordningen och årsmötet var klart redan vid elvatiden. Nästa års riksstämma blir i Halmstad.

Årsmötet. Fr v Håkan Ekstrand, Mats Nilsson, Tage Bång

Efter lunch slogs portarna upp för allmänheten klockan 13.00 och det visade sig att intresset var riktigt stort. Cirka 110 besökare kunde räknas in på några timmar och under våra föredrag var det mellan 75 och 90 åhörare. Riktigt givande att mingla bland besökarna, varav flera berättade om intressanta närobservationer som vi kommer att följa upp. Många hade åkt långt för att besöka riksstämman. Extra roligt var att Anders Berglund och Amanda Fredriksson dök upp med nyfödde Ossian. En pigg liten krabat som charmade alla.

Amanda Fredriksson och Anders Berglund med lille Ossian

Besökare på utställningen

Nytt för den här riksstämman var att vi sålde korv och kaffe till besökare. Det visade sig vara en god idé och Rikard Andersson fick jobba hårt bakom disken. Ett koncept vi kommer att köra vidare med kommande år.

Får det vara en korv undrar Rikard Andersson

Strax före 18.00 packade vi ihop utställningen och trötta men nöjda satte vi oss i bilarna för hemfärd. Alla var överens om att 2012 års riksstämma och UFO-Expo varit myckét lyckad. Tack ufologer för ett jättefint arbete. Mer om riksstämman kan du läsa på Clas Svahns blogg här och här.