Saturday, May 19, 2012

Flytt av boklager

I augusti 2010 flyttades lagret med gamla årgångar av UFO-Aktuellt från boden vid ufostugan i Enköping till en källarlokal i Norrköping. För en tid sedan hyrde vi ännu en lokal intill tidningslagret för UFO-Sveriges boklager. Och i dag var det dags att flytta lagret från Irre Bredins bod i Kolbäck till Norrköping. Mats Nilsson och Gunnar Karlsson hade hyrt en liten lastbil och tidigt i morse var de hos Irre där allt lastades in för vidare transport. Vid 13-tiden dök de upp vid det som väl snart får kallas för ufogatan. Det var ett rejält lass med inte bara böcker som skulle bäras ner i den nya lokalen. Som tur var dök Tobias Lindgren upp som bärhjälp.

Tre starka pojkar. Fr v Gunnar Karlsson, Tobias Lindgren, Mats Nilsson

Tuffast att få in var ett dokumentskåp och ett packningsbord. Det blev många vändor innan alla kartonger och kassar med mera var på plats. Vädret var strålande vackert så det var några svettiga pojkar som kunde pusta ut en cirka 45 minuters hårt arbete.
Därefter vandrade vi till AFUs huvudlokal där Anders Liljegren var i full färd med att katalogisera böcker från Sam J Lundwalls donation. Vi vilade våra trötta armar och ben en stund innan färden gick till Hageby för en välbehövlig lunch.


Mats och Gunnar skulle vidare till Mantorp men efter lunch hann vi med en stunds småprat i AFU-lokalen. Mats blev mycket förtjust över att hitta ett inplastat foto av den gamla ufostugan i Enköping. Han hade tillverkat det på sitt gamla jobb men så kom det bort i några kassar till AFU. Jag hittade det och ställde upp det på vår fotohylla. Det var där Mats hittade det.

Mats med fotot på ufostugan i Enköping

Gunnar blev väldigt förtjust i AFUs skyddsgudinna Alienna

Anledningen till att boklagret nu hamnar i Norrköping är att Irre Bredin flyttar till Norge om några månader. Lite vemodigt tycker många av oss i styrelsen. Irre har varit och är en klippa och frisk fläkt inom UFO-Sverige som ansvarat för många avdelningar inom riksorganisationen. Men vi hoppas att hon kommer att gästspela i det gamla gänget då och då. Det är bara att önska Irre lycka till i vårt grannland.

Irre Bredin vid UFO-Sveriges styrelsemöte i Enköping 10 april 2010