Tuesday, May 22, 2012

Fas 3 och Englandsresa

Just nu arbetar sex personer som Fas 3 i Arkivet för UFO-forskning. Men AFU behöver fler, speciellt för skanning och digitalisering som kommer att bli en allt större del av verksamheten. Vi vill på sikt kunna lägga ut så mycket material som möjligt på nätet, tillgängligt för forskning. I dag ordnade Arbetsförmedlingen i Norrköping en mindre mässa där olika Fas 3-anordnare kunde presentera sig. Anders Liljegren, Tobias Lindgren och jag fanns på plats vid ett bord och kunde berätta om vår verksamhet.

Anders Liljegren och jag vid AFU-bordet

Det visade sig att många var intresserade av en Fas 3-plats i AFU. Och flera personer kom fram bara för att de var fascinerade av ämnet och kunde även berätta om egna observationer. Roligt var att höra kommentarer som "åhh där skulle man vilja jobba". Det var tur att vi var tre som kunde svara på frågor för tidvis var det kö framför AFU-bordet. Efter ett par timmar hade vi fått namn och telefon på ett tiotal personer som verkade intressanta och kunniga och som vi kommer att intervjua så snart som möjligt. Förhoppningsvis arbetar snart tio Fas 3-anställda i arkivet.

Anders Liljegren och Tobias Lindgren diskuterar en Fas 3-plats med besökare

Anders och Tobias i djup diskussion

Och nog kommer vi att behöva ytterligare arbetskraft framöver. Just nu är Clas Svahn, Håkan Ekstrand, Anders Persson och Carl-Anton Mattsson på väg till England för att under åtta dagar resa runt i England och Wales för att hämta ufomaterial. De kommer att besöka ufologer som Bob Rickard, Denis Plunkett, Margaret Fry, Dave Sankey, Omar Fowler, John Rimmer, Lionel Beer med flera. Det kommer att bli oerhört stora och fina samlingar som packas i kartonger för att fraktas till AFU genom firman Schenker. Följ resan genom Clas Svahns blogg.

I förra bloggen skrev jag om flytten av UFO-Sveriges boklager till Norrköping. Tobias och jag var nere och tittade hur det ser ut nu i den nya lokalen och det är bara att konstatera att lagret kräver flera dagars arbete för att komma i ordning. Mats Nilsson passade på att ta några fina bilder av Irre Bredins friggebod i Kolbäck innan allt flyttades ner till Norrköping. Du kan se dom på Mats blogg.

Tobias i nya boklagret i Norrköping

Här finns åtskilligt att göra innan det blir ordning