Wednesday, May 16, 2012

Händelserik dag

I går, tisdag, kom Clas Svahn ner till AFU bland annat för att filma lokalerna och kunna visa våra arkiv för engelska ufologer nästa vecka. Med i bilen till Norrköping fanns också David Jonsson, UFO-Sverigemedlem från Stockholm samt arbetskamraten Victor Lindbom. Efter rundvandring och filmning åkte Clas, David och Anders Liljegren in till stadsbiblioteket där jag mötte upp för gemensam lunch.

Har Clas Svahn börjat smygdricka kaffe?

Clas hade som vanligt med sig en mängd värdefullt material till AFU. Flera lådor med i stort sett samtliga årgångar av Teosofisk tidskrift från 1891. En donation från Teosofiska Samfundet Adyar. Anders ägnade sedan en stor del av eftermiddagen/kvällen åt att katalogisera samlingen. Vid en snabb bläddring hittade han en artikel om en märklig observation i Norge: Luftsynet i Stavanger 1916. Teosofisk tidskrift innehåller en hel del kopplingar till ufofrågan så donationen är mycket värdefull för oss.


Lika spännande var det att titta i de kassar med böcker som donerats av Sam J Lundwall. Här fanns både unika titlar forteana i mycket gott skick samt en låda med gamla så kallade pulp magazines. Tidiga science fictiontidskrifter ofta tryckta på dåligt papper.Vid 18.00-tiden var det dags för nästa gäst, Jesper Moldvik från Linköping. Han arbetar med tidningen Signerat Ung som utges av Klara Gymnasium. Tobias Lindgren dök också upp så på det viset kunde Jesper intervjua oss båda för sitt reportage om AFU. Roligt är att Signerat Ung nominerats till Lilla Journalistpriset 2012. Det är bara att önska Jesper och kollegor lycka till.

Jesper Moldvik antecknade flitigt under besöket

En händelserik dag som jag avslutade med att skicka den färdiga statistiken över UFO-Sveriges styrelser 1970-2012 till vår styrelse samt internlista. Trivsam läsning för gamla UFO-Sverigemedlemmar, nostalgiker och kalenderbitare. Det blir en bilaga till nästa utgåva av UFO-Sveriges historia.