Saturday, July 2, 2011

Heldag hos Carl-Anton och Britt-Marie

I dag var vi femton personer som vid tolvtiden samlades i Carl-Anton och Britt-Marie Mattssons mysiga sommarstuga strax norr om Nyköping. Eller rättare sagt samlades utanför, i trädgården, i det mycket varma sommarvädret. Carl-Anton hade bjudit UFO-Sverigegänget för trivsam samvaro kombinerad med diskussioner om framtiden för UFO-Sverige, AFU och ufofrågan. Vi började med ett glas kall saft som passade utmärkt i solen.

Rickard Andersson och Anders Liljegren svalkar sig med ett glas saft

När alla femton var samlade blev det kaffe med tårta plus en allmän kamp att hålla envisa spyflugor på avstånd. Värmen var verkligen tryckande och det pustades en hel del kring bordet.

Dan Mattsson vid kaffebordet

Nästa punkt på programmet var en tipspromenad med tjugo frågor kombinerad med smultronsafari. Bara ordet låter härligt. Efter vägarna och stigarna fanns det mängder av smultron som till och med jag som färgblind lyckades plocka. Med frågorna gick det däremot sämre. Jag klarade åtta medan Anders Liljegren prickade in femton och vann.

UFO-Sverigegänget på smultronsafari

Sedan dukades det långbord i trädgården där vi serverades en underbart god kycklinggratäng med färskpotatis. Ett tag tonade molnen upp sig och det mullrade lite hotfullt från himlen men vi klarade oss från regn. Efter lunch fick alla i tur och ordning berätta om hur de såg på framtiden för UFO-Sverige och ufoämnet. Generellt såg alla ljust på framtiden och på ett ännu närmare praktiskt samarbete mellan AFU och UFO-Sverige.


Eftermiddagen ägnades åt femkamp som började med att alla skulle leta nergrävda mynt inom var sitt område. Knepigt och svårt och frusterande för många som bara hittade gräs och rötter. Jag hittade inte ett enda mynt. Men roligt såg det ut med hela UFO-Sverigegänget på knä i gräset.

Inte lätt att hitta mynt i det här gräset

Däremot gick det något bättre i nästa gren som var luftgevär där jag lyckades pricka in fyra träffar på sex skott. Men Anders var ej hejare på luftgevär och prickade in alla sex.

Mästerskytten Anders Liljegren lägger an

Efter pilkastning var det dags för en riktigt udda och rolig gren, kasta stövel. Sex stövlar skulle hamna på en kulle inom ett avgränsat område. Kanske låter lätt men det visade sig kräva både stor tur och koncentration för att lyckas. Femkampen avslutades med krocket där jag faktiskt kom först med sex poäng.

 Clas försöker på stöveln att hamna på rätt ställe

Sedan blev det kaffe och prisutdelning. Till min stora glädje lyckades jag få med mig tre ugglor (inte bara priser) plus en tefatslampa tillverkad av Arnold Idebring. Det var egentligen Clas som vann den men generös som han är donerade han den direkt till AFU.

Hela UFO-Sverigegänget minus jag själv. Första raden fr v Anneli, Roger, Carl-Anton, Dan, Lisa, Britt-Marie. Andra raden fr v Eva, Rickard, Anders, Clas. Tredje raden fr v Linda, Tobias, Mats, Irre

Den här härliga och minnesvärda dagen avslutades med gruppfotografering. Det har varit en riktig ufologisk nostalgidag. Roligt att träffa alla gamla vänner i UFO-Sverigegänget. Och ett stort varmt tack till Carl-Anton och Britt-Marie som ordnat med allt praktiskt.