Wednesday, July 13, 2011

AFU-dagar

Blandar dagarna med eget skrivande, läsande, korrespondens och arbete i AFU. Lite svårt bara att välja dagsprojekt i arkivet. Där väntar tusentals sidor föreningsarkivalier som skall ordnas och sorteras efter föreningar och personer, tiotusentals svenska pressklipp som skall kollas mot mastersamlingen och klistras in, tusentals foton som skall skannas och ordnas i lämpliga syrafria kuvert. För att inte tala om tusentals svenska, danska och norska rapportformulär och underlag som skall sorteras - med mera med mera.

Leif Åstrand och Benny Dahl framför de imponerande högarna som har skannats och digitaliserats

Tur att vi har Leif Åstrand och våra Fas3-anställda som gör ett jättefint jobb. I dag var jag nere för att ordna en del donationer som fortfarande låg på "väntehyllan" i C-arkivet. Bland annat material från Sören Andersson i Linköping och Andreas Ohlsson i Stockholm. Passade på att prata en stund med Leif och Benny som båda jobbar hårt med skanning och digitalisering. Leif är nu klar med allt material från den engelska föreningen Contact International. Imponerande att se vilken ordning de har på materialet i hyllorna.


På den egna skrivfronten fortsätter jag att följa upp kontaktfall och kopplingen till den teosofiska traditionen. Kanske kan det till och med bli en ny bok så småningom. Har också på min hemsida lagt upp den engelska artikel, The esoteric intervention theory - a preliminary source study, som jag skrev redan 1980 för AFU newsletter. Inpirationen hämtade jag som tidigare nämnts mycket från Jacques Vallee och hans bok Messengers of deception.


Tanken på okända jordbaserade främlingar med avancerad teknologi diskuteras också en hel del i författaren Andrew Tomas böcker. Jag korresponderade kort med Tomas 1991 där han gav en hel del referenser och intressant information. Tomas hade en bred ufologisk erfarenhet och var bland annat redaktör för en australiensisk ufotidskrift mellan 1954-1966. Han hade också träffat George Adamski, Allen Hynek och Jacques Vallee. Dessutom rest över stora delar av världen, bland annat i Tibet och kunnat forska i Dalai Lamas bibliotek. En spännande man med andra ord.