Sunday, July 24, 2011

Städning och sanering

En stor del av dagen har Anders Liljegren, Tobias Lindgren och jag ägnat åt att röja upp och städa efter gårdagens översvämning i tre av AFU:s lokaler. Trots allt kan vi konstatera att skadorna inte blivit så stora som vi från början befarade. Mycket beroende på att Anders kunde vara på plats så tidigt och larma Fukt & Sanering som snabbt installerade avfuktare. Lokalerna har torkat mycket bra.

Värst åtgånget blev D-arkivet. På golvet stod ett antal kassar och lådor med tidskrifter donerade av Ole Jonny Braenne. De är i stort sett helt förstörda av väta och måste sannolikt kastas. Lyckligtvis handlar det mycket om dubletter av tidskrifter vi redan har men det är ändå tråkigt eftersom det var en fin samling. Allra tråkigast är de cirka 50 böcker som förstörts i Evansbiblioteket. Anders har under dagen jobbat intensivt med att se vad som går att rädda. En lärdom av gårdagens översvämning är att vi i fortsättningen måste undvika att ställa kassar och lådor på golvet. Inte alltid så lätt när det saknas plats.

Anders hänger upp bokomslag från Evanssamlingen på tork

Men dagen har också bjudit på en del positiva inslag. Vid halv tretiden fick vi besök av Mats Nilsson, Gunnar Karlsson, Lina Tellander och lilla Emma. De har tillbringat helgen hos Rickard Andersson i Mantorp och passerade Norrköping på vägen hem. Det blev en trevlig fikapaus innan gänget vandrade en trappa upp för att titta på Tobias ny lägenhet och sedan fortsätta färden till Sala.

Fr v Emma Tellander, Anders Liljegren, Gunnar Karlsson, Mats Nilsson

En fin överraskning kom Gunnar Karlsson med till mig. Han vet att jag samlar på ugglor och hade hittat fyra stycken riktigt fina exemplar på olika loppisar. Hjärtligt tack! Jag skall försöka återgälda gåvan genom att leta efter elefanter som är Gunnars samlarintresse.

Fyra fina tillskott till min ugglesamling