Friday, July 8, 2011

Sola i Karlstad

Så har min sambo Susanne och jag tillbringat några härliga dagar i solens egen stad Karlstad. Det har blivit lite tradition för oss och även den här gången hade vi tur med vädret. Sola i Karlstad var på sitt bästa humör. Vi inkvarterade oss som tidigare på Hotell Bilan, som faktiskt är det gamla fängelset. I dag är det Karlstads mysigaste hotell med suverän ekologisk frukost.

Härliga Karlstad. Här Museigatan med stadshotellet och residenset i fonden

Inte så många orter i Sverige kan ståta med att ha en sandstrand centralt i staden. Men i Karlstad hittar man denna oas på Sandgrund, alldeles nära stadsbiblioteket och länsmuséet. Susanne och jag passade på att barfota vandra runt i den varma sanden och doppa fötterna i Klarälven.


 Er bloggare vid sandstranden

Torsdag 7 juli stämde vi träff med Amanda Fredriksson och Anders Berglund. Två unga ufologer som flyttat till Karlstad och nu pluggar på universitet. Vi började med en gemensam fika i solskenet utanför länsmuséet och flanerade sedan vidare in mot staden.

 Fika vid länsmuséet. Fr v Amanda, Anders, Susanne

Där strålade vi samman med Lisbeth, som nyligen flyttat till Karlstad från Norrköping. Tillsammans slog vi oss ner på en uteservering och njöt av vin, öl, isvatten plus intressanta diskussioner om allt mellan himmel och jord. Lisbeth berättade bland annat om en skeptisk väninna som nyligen en kväll sett ett känt spöke på en plats som heter Gubbholmen. En man med hund som plötsligt bara upplöstes i intet när hon kom närmare. Flera har sett mannen så nu får vi väl hoppas att någon lyckas ta ett foto.

Gänget samlat på uteserveringen på Kungsgatan. Fr v Amanda, Lisbeth, Susanne, jag, Anders

Hemvägen från Karlstad gick över Degerfors, Laxå, Askersund. Ett stopp blev det vid vackra Vätternterassen där vi kunde njuta av en fika samtidigt med ljuvlig utsikt över Vättern. Väl hemma är det bara att konstatera att Karlstad är solens stad på många sätt. Har du inte varit där så har du något att se fram emot.