Thursday, June 2, 2011

Goda nyheter

Varje sommar brukar min bibliotekariekollega Ola Gustafsson och jag göra en utflykt till något antikvariat i Sverige. Denna sommar blev det Rosendahls antikvariat i Eskilstuna som vi besökte i tisdags. Det blev en trevlig utflykt inte minst tack vare det vackra vädret, vilket gjorde att vi stannade för en fika vid Hjälmaresund.

Ola njuter av en fika vid Hjälmaresund

Rosendahls antikvariat var välordnat och vi hittade båda några nya titlar till våra respektive boksamlingar. Under tiden vi letade kom en äldre jovialisk herre in, Sven Bäckström, som också hade ett antikvariat i Eskilstuna. Detta visste vi inte om eftersom det inte fanns på nätet. Trots att han normalt bara har öppet på fredagar så erbjöd han sig att öppna för oss. Det hette Kungsvägens antikvariat och visade sig vara enormt stort med välfyllda hyllor i många rum. Där fanns till exempel minst två hyllmeter ufo och mängder av forteana, parapsykologi med mera. Vi hann bara titta som hastigast så det blir att återvända vid tillfälle.

Ola i Rosendahls antikvariat

Och så en riktigt glad nyhet som visar att romantiken spirar i ufologkretsar. UFO-Sveriges styrelseledamot Rickard Andersson har hittat kärleken i Mats Nilssons dotter Lina vilket går att läsa mer om på både Rickards och Mats bloggar. En perfekt tid att bli förälskad. Det är bara att önska lycka till.

 Rickard och Lina

Så en annan god nyhet. Tobias Lindgren flyttade i dag in i sin nya lägenhet i Norrköping. Som alla vet vid det här laget så ligger den alldeles ovanför AFU:s A-arkiv. Ett bättre läge går inte att tänka sig för Tobias som ansvarar för UFO-Sveriges rapportcentral. Jag mötte flyttgänget i dag när jag besökte arkivet och kunde passa på att ge Tobias nyckeln till A-arkivet. Hann också titta in i den nya lyan och konstatera att den verkar fräsch och trevlig. Välkommen till Norrköping Tobias!

Tobias i sin nya lägenhet