Friday, November 4, 2011

Nu börjar flytten

Äntligen en långledig helg efter att ha jobbat elva dagar i sträck på stadsbiblioteket. Ledigheten passar bra eftersom vår nya lokal blev klar för inflyttning i dag. Jag har ägnat en stor del av dagen åt att rensa i och strukturera bland svenska ufotidskrifter. Passade också på att titta in till Leif Åstrand som nu arbetar med att skanna svenska uforapporter. Leif har redan hunnit skanna en ansenlig mängd rapporter. Tanken är förstås att det på sikt ska öka både tillgängligheten och säkerheten för vårt rapportmaterial.

Leif Åstrand skannar uforapporter

Anders Liljegren dök upp vid tolvtiden och efter en gemensam lunch på Hageby centrum inspekterade vi den nya och ännu så länge nästan helt tomma lokalen. Vi mätte och planerade var hyllor och skrivbord ska stå. Och i morgon börjar vi bära upp bokhyllor från Evansbiblioteket och C-lokalen. Spännande att se hur den nya lokalen växer fram. Den stora flytten är bestämd till lördag 19 november då jag hyrt en mindre lastbil. Då behöver vi också flytthjälp av alerta ufologer.

Ännu så länge tom så det ekar. Anders Liljegren i vår nya lokal


Så har jag börjat läsa den nya uppdaterade utgåvan av Left at East Gate, författad av Larry Warren och Peter Robbins. Det är en mastig volym på 491 sidor. Larry Warren var det första militära vittnet som offentligt berättade om händelserna i Rendlesham Forest, England i december 1980. Peter Robbins är en amerikansk journalist som följt fallet under många år.


Har nog tipsat om det förut men för den som vill ha dagliga nyheter både vad gäller ufo, forteana, paranormala fenomen med mera så är The Anomalist en utmärkt källa. Alltid mängder av nyheter inom våra intresseområden, tips om nya böcker och annat.