Saturday, November 19, 2011

Flyttdag med vackert väder

Hela veckan har Anders Liljegren och jag förberett dagens flytt till vår nya arbetslokal. Och i dag körde vi i gång, tillsammans med min sambo Susanne, redan strax före nio för att så mycket som möjligt skulle bli färdigt innan övriga flyttgänget anlände. Först kom Tobias Lindgren som började med att köra lådor på en av våra kärror. Runt halv elva dök Clas Svahn upp med sönerna Niklas och Markus. De hade hyrt en mindre lastbil för att också kunna frakta hem det stora skåp som Clas förvarat i Evansbiblioteket. Strax därefter kom också Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson från Nyköping samt Tobias arbetskamrat Efrain.

En del av flyttgänget: Tobias, Markus, Anders, Clas och Niklas

Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson

Tack vare att vi var tio personer som hjälpte till gick flytten tämligen snabbt. Susanne hade tidigt packat all köksutrustning som vi kört upp på kärror. Hon passade också på att göra i ordning en efterlängtad fika till alla. Därmed kunde vi inviga vårt nya konferensbord som även kommer att fungera som mat- och fikabord. Riktigt trevligt att kunna samla UFO-Sverigegänget i den nya lokalen, som alla gillade.

Fika och invigning av nya bordet

När allt var klart återstod att bära upp Clas tunga skåp från Evanslokalen. Med förenade krafter lyckades vi få in skåpet på mjuka madrasser i lastbilen. Nu blir det enklare för oss som i nästa steg skall tömma Evanslokalen för sanering.

Vem kör egentligen?

I tre bilar for vi sedan till Hageby centrum för lunch. Tobias bil ville inte starta men med hjälp av startkablar från Carl-Anton Mattssons bil gick det bra. Det var skönt att få sitta ner efter allt bärande och lyftande. Mat smakar alltid extra bra efter hårt jobb.

Lunch i Hageby: Fr v Efrain, Carl-Anton, Anders, Tobias, Clas, Roger och jag

Carl-Anton Mattsson och Anders Liljegren under en liten lunchberedning

Efter lunch åkte gänget åt olika håll. Clas, Markus och Niklas till Stockholm, Tobias och Efrain till en mack för att köpa nytt bilbatteri och Carl-Anton och Roger for vidare till Nyköping efter att ha släppt av Anders och mig vid A-lokalen. Anders och jag gjorde ett sista besök i vår nya lokal och kunde beskåda mängder av lådor, hyllor, bord och stolar staplade överallt. Det får bli morgondagens jobb att försöka få lite ordning. Till sist ett stort tack till alla som hjälpte till.

Nu får det räcka för i dag konstaterar Anders