Friday, November 11, 2011

Packning och bokläsning

Fram till AFU:s flytt till nya lokalen den 19 november ägnar Anders Liljegren och jag praktiskt taget varje dag åt några timmars packning av material i lämpliga lådor. Förra helgen då Anders var förkyld fick jag också bärhjälp av Tobias Lindgren och hans arbetskamrat Efrain. Vi lyckades flytta över 15 Billyhyllor från Evansbiblioteket till vår nya lokal. Anders och jag kommer att förbereda så mycket det går så det bara återstår att bära in bord, hyllor och lådor i lastbilen nästa lördag. Till den 17 december hoppas jag att så mycket som möjligt skall vara klart då vi lagt UFO-Sveriges nästa styrelsemöte i vår nya lokal. Mats Nilsson har redan hunnit skicka ut kallelsen.

Även om AFU-arbetet nu tar extra mycket tid försöker jag få någon timme över för läsning. Mörka novemberkvällar passar utmärkt för bokläsning. Man blir så att säga naturligt introvert. Fortsätter att ta mig igenom nyutgåvan av Left att East Gate av Larry Warren och Peter Robbins. Ett intressant och skrämmande avsnitt i boken är Larry Warrens redogörelse för vad som hände honom dagen efter ufoobservationerna. Larrys överordnade hade belagt honom med tystnadsplikt om vad som hände. Ändå ringer han nästan direkt sin mor i New York och berättar att han sett ufo.


Dagen efter får Larry ett telefonsamtal där han och kamraten Adrian ombedes komma till en bil på flygbasens parkeringsplats. Två män tar emot vid bilen men Larry märker att det är något konstigt med bilens insida. Instrumentpanelen lyser ovanligt stark. Han förs in i bilen och utsätts uppenbarligen för någon form av psykisk påverkan eftersom allt sedan upplevs som drömlikt. Larry kan inte tala eller röra sig men märker att de färdas ner i en tunnel under basen. Han förlorar medvetandet men vaknar till i en slags dvala där en telepatisk röst berättar att utomjordingar har en bas under flygbasen. En tid senare vaknar han till och befinner sig ovan jord i rum på flygbasen.

Den här typen av berättelser är vanliga framförallt från USA. Larry Warrens egen tolkning är att hans psyke på något sätt manipulerats av en grupp som vill få honom att inte kunna skilja på verklighet och fantasi. Allt för att misskreditera hans vittnesmål om ufohändelsen vid Rendlesham. Intressant i sammanhanget är att flera vittnen som rapporterat om ombordtagningar efter hand ändrat sin tolkning av upplevelsen från utomjordingar till att ha manipulerats av någon underrättelsegrupp. Leah Haley är ett sånt exempel. Hon blev mycket känd i USA genom sin bok Lost was the key och föredrag om utomjordingar. I dag är hon övertygad att många så kallade ombordtagningsfall är hemliga militära experiment i mind manipulation. I en tidigare blogg kommenterade jag ett fall från Nick Redferns bok On the trail of the saucer spies som ger en ny vinkling på kopplingen mellan ombordtagningar och militära experiment.


En bok av ett helt annat slag fick jag i veckan genom Peter Bernin som är aktiv inom Malmölogen av United Lodge of Theosophists. Han lyckades hitta ett välbevarat inbundet exemplar av den stora Blavatskybiografin HPB av Sylvia Cranston. Ett riktigt praktverk på 648 sidor. Det får väl bli julläsning. Blavatsky kan, som jag många gånger påpekat, betraktas som en tidig kontaktperson.


Men i helgen lär det inte bli så mycket läsning. Nu väntar packning och flytt.