Thursday, November 24, 2011

Strindberg och AFU

Det har inte blivit så mycket ufojobb i veckan eftersom jag koncentrerat mig på att läsa på om August Strindberg och hans liv och verk. Anledningen är att jag i går var moderator för en samtalskväll om Strindberg på Norrköpings stadsbibliotek. Inbjudna gäster var Mats Granberg, kulturredaktör för Norrköpings tidningar och Widar Andersson, chefredaktör för Folkbladet. En lyckad kväll med intressanta diskussioner. Inte så många känner till att Strindberg var intresserad av teosofi och god vän med flera ledande svenska teosofer. Något som man kan läsa mera om här.


I kväll hann jag dock med en liten stund i arkiven, hämtade nyckel till den nya lokalen och bar upp en Billyhylla från Evansbiblioteket. Anders Liljegren var som vanligt på plats och vi hjälptes åt med hyllan. Nu börjar det se riktigt ombonat ut i vår nya lokal.
Tittade också in i gamla arbetslokalen. Fortfarande står lite material kvar som skall flyttas till andra lokaler och alla tavlor och emblem skall plockas ner från väggarna och sättas upp på andra platser. Det får bli helgens jobb.


För den som är nyfiken på rapporter om men-in-black (MIB) har Magoniabloggen presenterat en tämligen omfattande rapportsamling. Kan ju vara något att fundera på i höstmörkret.