Tuesday, August 30, 2011

Missa inte MIS

I min förra blogg misströstade jag lite om möjligheten att få ordning på arkivet där vi förvarar äldre nummer av UFO-Aktuellt. Men efter två timmars bärande och lyftande i går ser det ut som om det går att få plats med alla kartonger. Du som vill passa på att komplettera äldre nummer har alla möjligheter att kunna köpa kompletta årgångar. Mycket intressant läsning under åren. Mejla Sven-Olov Svensson på arkivet så skickar han dom nummer du söker. svenolov1949@gmail.com


På fredag kör Malmö interplanetariska sällskap igång höstsäsongen med föredrag. Först ut på plan är Tobias Lindgren från UFO-Sveriges rapportcentral som berättar om ufohändelser de senaste tjugo åren. Missa inte det om du bor i vår södra landsände. Måste också berätta att Tobias, förutom ufolog, är en skicklig konstnär och en utmärkt kock, något som UFO-Sverigegänget får njuta av då och då. Både konsten och maten alltså.

Tobias Lindgren på UFO-Sveriges kurs för fältundersökare 2010


Nämnde också tidigare att jag tror föreläsningsföreningar inom våra områden kan ha framtiden för sig. Malmö interplanetariska sällskap är ett gott exempel på det. Föreningen bildades redan 1958. I AFU har vi flera trevliga små skrifter om MIS historia, rikt illustrerade. Jubileumsskriften 1988 fick det fyndiga namnet Trettio år i "Twilight zone".


När jag läser historikerna kan jag inte annat än imponeras över den både intressanta och socialt givande verksamhet man lyckas hålla igång under så många år. Förutom alla föredrag berättas i skriftena om studiebesök, utflykter, jubileumsfestligheter, jul- och maskeradfester med underhållning av illusionister och trollkarlar med mera med mera.

Ebbe Johansson och Svend Pohlmann trollar och spexar på en av MIS otaliga fester

Jag tror det kan finnas ett behov av föreläsningsföreningar som på ett seriöst sätt tar upp ufo, forteana, kryptozoologi, paranormala fenomen, forntida mysterier etc. Föreningar som inte är knutna till någon nyandlig grupp utan som under UFO-Sveriges ram och ideologi kan samla människor med ett intresse för gåtfulla fenomen och företeelser. Med rätt personer i styrelsen och lite tur kan man också utveckla den sociala sidan med utflykter och fester. MIS visar att det är möjligt.