Thursday, August 25, 2011

Mera problem i MUFON

Först ett stort grattis till vännen och UFO-Sveriges sekreterare Mats Nilsson som fyller 66 år i dag. Han är den borne föreningsmänniskan, aktiv inte bara i UFO-Sverige utan gör också en social insats i RSMH, Riksförbundet för social och mental hälsa. Jag tror Mats är den som deltagit i nästan samtliga riksstämmor och fältundersökarkurser i UFO-Sverige sedan 1976. Ett svårslaget rekord.

Mats Nilsson med UFO-Sveriges absolut roligaste slogan

Efter jobbet i dag blev det en rejäl workout i arkivet där vi förvarar äldre nummer av UFO-Aktuellt. Har burit och lyft mängder av tunga kartonger för att försöka få lite ordning i den överfulla lokalen. Det visade sig vara ett sisyfosarbete. När hälften var klart kunde jag konstatera att det stod massor av kartonger fel och att jag skulle få göra om allt igen. Dessutom kommer utrymmet inte att räcka till. Det blir till att ta en funderare på hur det skall lösas.

Nog såg det bra ut när hälften var klart. Men...

Här på andra sidan hyllorna insåg jag att det bara var att börja från början

Och så kommer det nya och mycket oroande uppgifter om den amerikanska organisationen MUFON. Enligt en artikelserie i fyra delar har MUFON mer eller mindre tagits över av miljardären Robert Bigelow och hans företag Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BAAS). Representanter för BAAS hinner ibland först till ufovittnen och meddelar vittnet att inte prata med MUFON-undersökare som kommer senare. Fältundersökare från MUFON har mutats för att överlämna ufofall till BAAS och jobba för företaget. Flera gamla MUFON-undersökare har i protest hoppat av eller avskedats från sina poster när det kritiserat vad som hänt. Som jag tidigare nämnt i bloggen har några bildat organisationen The Committe to Reform MUFON. Det spekuleras att någon av USAs militära underrättelseorganisationer ligger bakom det hela. Mer nyheter är att vänta.