Saturday, March 19, 2011

Fest och styrelsemöte

Det var fullt med nysnö och riktigt vintrigt när Tobias Lindgren, Rickard Andersson och jag satte oss i bilen vid tretiden igår för färd mot Sala och fest med några i UFO-Sverigegänget. Tobias kom direkt från ett föredrag hos Rotary i Söderköping och Rickard från en anställningsintervju i Linköping. Stort grattis till Rickard som fick fast jobb och börjar redan på måndag. Vid halvsextiden anlände vi till Mats Nilsson i Sala där också Gunnar Karlsson mötte upp och lite senare Mats dotter Lina med Anders och lilla dottern Emma.

Mats Nilsson i sitt arbetsrum som också är UFO-Sveriges kansli

Väl framme i Sala installerade vi oss i Mats lägenhet och bar upp alla matvaror som skulle bli kvällens middag och morgondagens smörgåstårta. Medan Tobias och Rickard arbetade i köket satte Mats, Gunnar och jag oss i det som är UFO-Sveriges kansli och gick igenom gamla UFO-Sverigefoton och annat föreningsmaterial som skulle ner till AFU.

Två gamla uforävar, Mats och jag

Mats passade också på att visa sin imponerande samling foton av country and westernartister plus statyer och annat med koppling till Mats tredje stora intresse - Egypten.Middagen bestod av tre olika pajer med sallad och smakade som vanligt utmärkt tack vare Tobias och Rickards skicklighet i köket. Vi var sju kring bordet som alla lät oss väl smaka. Efter middagen vandrade vi över till Gunnar Karlssons lägenhet som ligger alldeles i närheten och där vidtog trevligt eftersnack med whiskyprovning till in på småtimmarna.

Fr v Anders, Lina, Rickard, Tobias, Gunnar. Mats var i köket vid tillfället

På lördagsförmiddagen färdades hela gänget till Ulunda i Enköping för det absolut sista styrelsemötet i den gamla stugan. Lite vemodigt efter alla år av ufoaktiviteter som hållits här sedan 1980. Men nu skall stugan säljas så den epoken är slut. Inte mindre än elva personer deltog i mötet: Clas Svahn, Håkan Ekstrand, Irre Bredin, Kaj Hahne, Rickard Andersson, Tobias Lindgren, Jörgen Granlie, Tage Bång, Mats Nilsson och jag. Nästa riksstämma bestämdes till Hemgården i Borås den 7 maj och höstens fältundersökarkurs på Hållsta konferens blir lördagen den 24 september.

Tobias och Clas under styrelsemötet

Efter styrelsemötet kalasade alla på smörgåstårta som Tobias och Rickard ordnat. Därefter var det dags att rensa stugan från allt ufomaterial och annat som nu skulle bort. Måste erkänna att det var med blandade känslor jag plockade ner Arnold Idebrings modeller och dekaler från väggarna. Hur många gånger har jag inte beundrat väggen med alla dessa konstverk. Nu stuvades de in i Tobias bil för vidare färd till AFU, där de istället kommer att pryda väggarna. Så var det bara att säga, hej då ufostugan och tack för alla år.

Får man ta en stor bit undrar säkert Clas

Som helhet har det varit en riktigt lyckad helg. Ett stort tack till goda vännerna Mats och Gunnar för gästfrihet och trevlig samvaro och en verklig eloge till Tobias och Rickard som ordnat all den goda maten.