Monday, March 7, 2011

Äntligen klart

I kväll satte jag ihop de sista hyllorna i Evansbiblioteket. Enda undantaget är en ouppackad hylla som tills vidare får stå vid sidan om Clas stora skåp. När han någon gång i framtiden kör hem skåpet kommer den hyllan också på plats. Det är en befriande härlig känsla att kunna åka ner till E-lokalen utan att behöva snickra hyllor. Nu återstår bara en del kartonger som skall packas upp och andra som skall flyttas till D-lokalen.

En nöjd bokhyllebyggare pustar ut

Anders Liljegren dök upp när jag jobbade med hyllorna. Han hade med sig AFU:s nya bärbara dator och satte sig i Evansbiblioteket och katalogiserade tidskrifter från olika kartonger. Anders kommenterade direkt att mysfaktorn är hög i vår nya lokal. Enhetliga ljusa hyllor och tusentals intressanta böcker, ofta inbundna i mycket vackra band. Ett Shangri-La för en ufolog och bokälskare.

Anders Liljegren katalogiserar tidskrifter

Nu återstår det verkligt roliga arbetet, att gå igenom och ordna samlingen. Eller bara sätta sig och bläddra i någon av böckerna. Men det får vänta några dagar eftersom jag lovat Clas en artikel för UFO-Aktuellt, om ufovågen över Vallentuna 1974. En av de största och mest intressanta ufovågorna i svensk ufohistoria. Trots allt kan jag nog inte låta bli att åka ner till E-lokalen en stund i morgon bara för att botanisera bland titlarna och njuta av det nya biblioteket.

En liten del av Hilary Evans boksamling