Saturday, July 31, 2010

Those sexy saucer people

Började dagen med att åka ner till AFU för att tillsammans med Anders Liljegren bygga hyllor i arkivet där alla äldre årgångar av UFO-Aktuellt skall flyttas in nästa lördag. Anders var orolig att vi inte skulle hinna göra hyllorna klara till inflyttningen. Nu fungerade allt efter ritningarna så redan är de flesta hyllor på plats. Endast fyra sektioner i mitten av rummet fattas men det fixar vi i veckan.

Jag pustar ut efter några timmars hyllbygge

Anders har gjort ett utmärkt förarbete och mätt exakt hur många hyllor som får plats. Och det blev exakt, ibland bara någon centimeter över till tak eller vägg. Med kreativitet och fantasi lyckades vi få in hyllor där vi ett tag trodde vi skulle få ge upp. Vi tog oss en välförtjänt fikapaus efter att nöjda ha betraktat resultatet.

Anders kom på hur vi skulle få in hyllorna bakom rören

För övrigt ägnar jag helgen åt att läsa två ufoböcker samtidigt. Nyligen inhandlade jag Jerome Clarkes senaste opus Hidden realms, lost civilizations, and beings from other worlds. Clarke är alltid läsvärd och det här är en god sammanfattning av myter och föreställningar inom ufologi och forteana. Recension kommer sannolikt i nästa UFO-Aktuellt.


Och så kunde jag förstås inte låta bli att lägga beslag på en udda ufobok från 1967: Those sexy saucer people av Jan Hudson, pseudonym för George H Smith. Vi fick en kopia av boken i donationen från Luis Schoenherr. En riktigt sällsynt ufobok som vi tidigare aldrig lyckats få tag på till AFU. Enligt Anders får man ge 500 dollar för den antikvariskt.


Trots titeln är det faktiskt en ganska seriös granskning av diverse kontaktpersoner och ufokulter i USA. Författaren har åkt runt och träffat många av de tidiga kontaktpersonerna. Hudson skriver med humor och ironi om de många bisarra föreställningar han stöter på i tefatskulternas undergroundvärld. Så väldigt mycket sex är det nu inte förutom en ombordtagningshistoria som sannolikt är ren fiction. Kul och underhållande läsning.