Monday, July 5, 2010

AFU:s årliga golftävling

I dag var det åter dags för Arkivet för UFO-forsknings årliga golftävling i Vrinnevi. Vi har döpt den till Åke Franzén Memorial Cup efter ufologen Åke Franzén som brukade gästa AFU på somrarna bland annat för att spela golf. Åke avled 1995 men det gamla AFU-gänget har glada minnen av hans härliga humor och enorma entusiasm för allt som hade med ufo att göra.

Åke Franzén på besök i AFU 1989

Till dagens tävling kom inte mindre än elva personer, vilket är det högsta antalet deltagare hittills. Det vackra sommarvädret bidrog förstås. Roligt att både gamla och nya från AFU-gänget ville vara med.

Benny undrar om bollen går i. I bakgrunden Christina, Elisabeth och Anders

Vi var tio som spelade, Yvonne nöjde sig med att föra protokoll. Eftersom vi var så många delade vi upp oss i två grupper om fem personer. På det viset kunde vi varva banor.

Skönt med lite svalka under träden tycker Tobias, Susanne, Yvonne och Håkan L.

Sven-Olov och jag slogs om förstaplatsen ganska länge men till slut gjorde jag bort mig och kunde bara beskåda hur Sven-Olov plockade poäng. Tyvärr slog han bort sig på näst sista banan annars hade det kunnat bli personbästa, som är 38. Sven-Olov tog hem segern för andra året i rad.

Vinnaren Sven-Olov i stilstudie

Så här blev resultatlistan:
1. Sven-Olov Svensson 41
2. Rickard Andersson 44
3. Håkan Blomqvist 46
4. Tobias Lindgren 53
5. Elisabeth 55
6. Håkan Landin 58
7. Susanne och Christina Hellqvist 64
8. Benny Dahl 69
9. Anders Liljegren 71

Fr v Tobias, Benny, Håkan L., Anders, Susanne, Yvonne, Sven-Olov, Christina.
I första raden Rickard och Elisabeth

Efter tävlingen var det skönt att slå sig ner i skuggan och inta kaffe/thé/Coca-cola med tilltugg. Det blev  trevligt eftersnack där allt mellan himmel och jord hann ventileras. Det blir säkert flera golfvändor i sommar med AFU-gänget. Vi måste alla lägga oss i träning för att slå Sven-Olov nästa sommar.

Fika med bullar satt fint efter tävlingen