Tuesday, July 13, 2010

AFU-dagar

Visst har vi längtat efter sol och värme efter den tuffa vintern men nu är det lite väl hett. Därför har det varit perfekt att arbeta några dagar i våra svala AFU-lokaler. Jag har sorterat föreningsarkivalier med mera och lyckats reducera högarna i d-arkivet rejält. I går kom fas3-medarbetaren Benny Dahl in från Ljungsbro igen för att fylla på med nya kassetter för digitalisering. Han har redan hunnit digitalisera cirka 500 kassetter. Ett  viktigt arbete som hjälper oss bevara gamla inspelningar. Benny hade också med sig jordgubbar som han bjöd AFU-gänget på.

Benny Dahl med några kassetter för digitalisering

Senare på eftermiddagen dök Anders Liljegren upp och fortsatte katalogisera småtryck i biblioteket. Även Tobias Lindgren tittade in efter jobbet och vi fick en pratstund medan vi väntade på Clas Svahn som kom vid halv sex-tiden med bilen som vanligt fulllastad med ufomaterial. Det blev att bära kassar och kartonger ner i c-arkivet, som vid det här laget verkligen förtjänar benämningen godsmottagning. Som vanligt mycket intressant och unikt material från olika donatorer.

Anders kånkar och bär. Vem mannen i bakgrunden är får ni gissa...


Fina fynd som vanligt bland ufomaterialet. Anders Tobias Clas

När vi gått igenom och studerat innehållet i alla kassar och lådor for vi vidare hem till mig där alla började med att hämta var sin pizza som vi kalasade på inklusive god kall öl. Värmen gjorde att inte ens Clas klarade mer än en pizza... Kvällen ägnades bland annat åt att titta på foton som Clas tagit i England samt bläddra i min nya bok. Redan nu ser jag att det är flera ufogrupper och personer som borde varit med i historiken men det får bli i en ny upplaga.

Clas visar foton från senaste Englandsresan för Anders

Anders och Tobias droppade av hemåt under kvällen medan Clas och jag satte oss på balkongen och kunde njuta lite av den svalare nattluften. Det blev trevligt småprat om ufofall, UFO-Sverige och kommande kurser och möten. Efter några timmars sömn for Clas nu på morgonen vidare hem till Järfälla med en mellanlandning hos Carl-Anton Mattsson i Nyköping. Själv ser jag fram emot några svala timmar i arkivet.