Monday, July 19, 2010

Heldag i c-arkivet

Upp klockan sju för ännu en hel arbetsdag i arkivet. Anders Liljegren hade tagit en semesterdag så vi möttes klockan nio i c-arkivet. Första projektet blev att köra bort hyllplan och gavlar till vår sjätte arkivlokal som snart kommer att fungera som lager för UFO-Aktuellt. Tur att det inte var lika hett som vanligt för det var ett tungt slit att köra de så kallade Ivarhyllorna på vår lilla kärra.

Ofrivillig bodybuilding: Anders lastar hyllplan på vår lilla kärra 

Anders körde det mesta medan jag satte ihop de fyra vita Billyhyllorna som blir våra nya försäljningshyllor för äldre ufolitteratur. Vi har en hel del böcker och tidskrifter till försäljning så nu fungerar AFU på sätt och vis också som en antikvariatsbokhandel. Ring eller maila om du söker någon särskild ufobok så kanske vi har den i våra hyllor.

Praktiskt att var lång när man bygger hyllor

Klockan elva tog vi en fikapaus med det övriga AFU-gänget där Benny Dahl som vanligt fanns på plats för att hämta fler kassettband för digitalisering. När alla vita Billyhyllor var ihopsnickrade cyklade Anders och jag till stadsbiblioteket för en välbehövlig lunch. Det blev isterband för mig och pasta för Anders.

Anders nöjd över att en av försäljningshyllorna är klara 

Resten av dagen ägnade vi åt att bygga breda Ivarhyllor i det inre rummet i c-lokalen plus att ställa i ordning alla böcker till försäljning. Nu är c-lokalen redo att tas i bruk som AFU:s digitaliseringsavdelning. Tre arbetsplatser är ordnade. Återstår köp av datorer och scanner. Innan dagens slut hann vi sätta oss ner och pusta ett slag samtidigt som vi planerade och diskuterade vilka prioriteringar vi behöver göra för olika projekt framöver. Klockan fyra gav jag upp för att ta mig hem till en skön dusch. Anders stannade kvar några timmar till för att katalogisera böcker.