Sunday, March 10, 2013

Styrelsemöte och kraftprov

I dag var det dags för UFO-Sveriges styrelsemöte i AFUs huvudlokal. Jag var på plats redan strax efter 9.00 för att ordna kaffe och hinna med lite arkivjobb innan alla dök upp. Långväga ledamoten Tage Bång från Töreboda anlände tidigt och kom med ett trevligt besked. Hade hade nyligen sammankallat ett möte med Skaraborgs UFO-förening med planer på att lägga ner föreningen. Det visade sig att hela 18 personer dök upp på mötet och alla ville fortsätta med föreningen. Det blir alltså fortsättning som vanligt vilket är mycket glädjande. Föreningsverksamhet är ingen lätt sak i våra dagar.

Tage Bång, ordförande i Skaraborgs UFO-förening

Vid tolvtiden hade alla anmälda anlänt och vi började med en gemensam färd till Hageby för lunch. 13.00 slog Clas Svahn klubban i bordet och öppnade styrelsemötet. Det konstaterades att ekonomin är god och medlemsutvecklingen positiv jämfört med förra året. En hel del diskussion gick åt till planering inför rikssstämman och expo i Halmstad lördagen den 4 maj. I samband med ett föredrag i Göteborg i helgen besökte Clas Svahn och Carl-Anton Mattsson Sturegymnasiet i Halmstad som visade sig ha utmärkta lokaler. Clas visade även en film han tagit från gymnasiet och dess lokaler, där UFO-Sverige kommer att hålla till. Lite nya utställningsskärmar är också planerade till årets expo.

Clas Svahn visar en film från Sturegymnasiet i Halmstad

Efter en fikapaus diskuterades rapportarbetet och några olika förslag på ny kursgård för höstens kurs för fältundersökare. Det finns ingen brist på kursgårdar men problemet är att de flesta ligger i en prisklass som inte är anpassad efter ideella organisationer som UFO-Sverige. Några ytterligare offerter kommer att tas in och jämföras innan beslut tas.

Clas under fikapaus

Mitt under mötet hördes ett bankande från toaletten. Det var Tage Bång som hade låst in sig. Han är inte den enda som fått problem med låset men den här gången visade det sig omöjligt att få upp dörren. Vi var många som försökte med alla möjliga knep. Ett tag funderade vi på att ringa en låssmed men då tog Tobias Lindgren, som är stadig pojke, tag i saken och ropade till Tage: akta dig nu så sparkar jag in dörren. Tobias måttade en rejäl spark så dörren flög upp medan det rök stickor och strån från dörrlisten. En lättad Tage kunde komma ut och mötet fortsätta.

Carl-Anton Mattsson försöker få upp dörren medan Tobias Lindgren gör sig reda för en rejäl spark

Efter denna lilla incident berättade Anders Liljegren nyheter från AFU, bland annat om kommande donationer. Clas avslutade med en liten inblick i kommande besök av History Channel som arbetar med en ufodokumentär. Nästa styrelsemöte blir i samband med riksstämman 4 maj.

Styrelsen efter avslutat möte. Fr v Tage Bång, Rickard Andersson, Tobias Lindgren, Mats Nilsson, Kaj Hahne, Johan Gustavsson, Håkan Ekstrand, Gunnar Karlsson, Carl-Anton Mattsson, Clas Svahn samt Anders Liljegren, som inte är med i UFO-Sveriges styrelse.

Som vanligt fick jag en vacker uggla av Carl-Anton Mattsson men han hade också med sig en pärm med gamla UFO-Sverigefoton. Tyvärr är de inte daterade så jag visar några här och hoppas några av UFO-Sveriges äldre medlemmar kan identifiera när de togs.

Clas Svahn, Christer Nordin, Mats Nilsson, Håkan Ekstrand. Styrelsemöte i AFUs gamla lokal sannolikt mitten på 1980-talet

Erland Sandvist och Håkan Ekstrand. 1970-tal?

Stämningsbild från verandan på UFO-Sveriges gamla kursgård i Lersäter. Fr v Bevan (Thorvald) Berthelsen, Håkan Ekstrand, Mats Nilsson. Sannolikt någon gång 1977-1980?