Saturday, June 2, 2012

Nya Fas 3 och tibetansk mystik

Torsdag och fredag har Anders Liljegren, Leif Åstrand och jag bland annat ägnat åt att intervjua sex personer för Fas 3-platser i AFU. De vi valt ut visade sig ha i stort sett de kunskaper och erfarenheter vi söker. Om allt går som planerat börjar tre personer nu i juni och två i augusti. Det är både män och kvinnor vilket är positivt för AFU som arbetsplats. Vi kunde inte låta bli att skämta om att nu måste vi skaffa ett större fikabord. Anders, som är personalansvarig, kommer att sätta igång med att ordna allt det praktiska för våra nya Fas 3.

Clas Svahn har fortsatt lägga in bilder från Englandsresan på sin blogg. Gå in och läs inläggen från resan så kommer de ny bilderna upp. Roligt att se foton på alla ufologer som donerat material till AFU. Nästa projekt är att få UFO-Aktuellt klar. Jag har lovat att skriva en recension på A.D. After Disclosure av Richard Dolan och Bryce Zabel. Författarna driver hårt tesen att det finns en hemlig internationell grupp, Breakaway Group, som lyckats bygga egna tefat och förfogar över enorma ekonomiska resurser. De är också ansvariga för hemlighållandet av information. Denna konspirationsteori är ganska gammal men presenteras då och då i nya varianter. En liknande teori framförs av Marius Boirayon i Solomon Islands Mysteries men i hans version samarbetar den hemliga gruppen med fientliga och farliga reptilvarelser och rymdmänniskor med baser under jorden.



Tibet är ett land som fascinerar både mig och min sambo. Vi är också medlemmar i Svenska Tibetkommittén. I veckan fick jag en biografi över äventyraren och mystikern Francis Younghusband. 1904 ledde han en expedition till Tibet vilken resulterade i en massaker på många tibetaner. Händelsen påverkade Younghusband starkt. Efter en mystisk upplevelse i Lhasa blev han en sökare som prövade många andliga vägar och idéer. Intressant är att han övertygades om att utomjordiska väsen påverkar vår planet. Något han skrev om i böcker som Life in the Stars (1927) och The Living Universe (1933). Det är oklart hur mycket han egentligen trodde på sina ganska fantastiska påståenden men under sin livstid var han en känd och uppskattad författare och föreläsare.


Tibet har många kopplingar till den teosofiska eller esoteriska traditionen och för den som vill läsa några spännande och intressanta böcker på temat kan jag rekommendera böcker av Alexandra David-Neel. Särskilt kanske Magic and Mystery in Tibet, som kom i svensk översättning redan 1933, Bland magiker och mystiker i Tibet. En annan författare jag uppskattar är Theodore Illion, känd för bland andra In Secret Tibet (1937) och Darkness over Tibet (1938). Som alltid är det svårt att bedöma sanningshalten i dessa böcker men för den som är intresserad av paranormala fenomen finns det mycket att hämta.