Monday, March 12, 2012

44 nya bokhyllor

Nu har det börjat röra på sig med reparationen av vår gamla arbetslokal som skall bli det nya Evansbiblioteket. När Anders Liljegren och jag var där och kollade i helgen kunde vi konstatera att spackling och målning var klara. Dessutom har toaletten fått en vackert klinkergolv. Återstår golvläggning och lister vilket kommer att ta någon vecka till vad vi förstår.


Här kommer det nya Evansbiblioteket att byggas upp när allt är klart

Anders har beräknat hur många hyllor vi behöver köpa till för att fylla lokalen maximalt. Den gamla Evanslokalen var 30 kvm och den nya blir 62 kvm. Biblioteket blir alltså dubbelt så stort. 16 stycken 80-centimeters Billyhyllor i björkfanér står kvar i gamla Evanslokalen och skall flyttas över. Med Anders skiss som grund behöver vi köpa ytterligare 44 hyllor. Vi hamnar då på drygt 26.000 kronor. Det är en investering som vi helt enkelt måste göra för att kunna bygga upp denna oerhört värdefulla boksamling.


Bilder från gamla Evanslokalen

För att klara detta tvingas vi gräva djupt i vår ekonomiska buffert, våra reserver. Därför vill jag härmed rikta en vädjan till alla våra sponsorer och andra vänner där ute som värnar om AFU och svensk UFO-forskning. Nu behöver vi verkligen ert extra stöd. Du som har möjlighet att skänka oss en slant, stor som liten, sätt in pengarna på vårt plusgiro 49 07 14-3 Arkivet för UFO-forskning. Skriv Evansbiblioteket så vi vet att det är riktat till vårt hyllinköp.

Den samling som Hilary Evans donerade till AFU 2010 är en av de främsta och mest omfattande  i världen vad gäller ufo, forteana, kryptozoologi, folktro, parapsykologi, mystik med mera. Just nu ligger den nerpackad i kartonger i vår första bibliotekslokal. Anders har försökt få plats med alla kartonger både på golv och i hyllor. Nu väntar denna förnäma samling bara på att packas upp i vårt nya Evansbibliotek. Med din hjälp kan vi förverkliga drömmen om att bygga världens främsta bibliotek inom våra områden samtidigt som vi hedrar minnet av Hillary Evans.

Kartonger med böcker från Hilary Evans staplade i biblioteket

Hilary Evans på besök i AFU 7 oktober 1996