Monday, February 6, 2012

Grattis Rickard

Vill redan nu passa på att säga ett hjärtligt grattis till Rickard Andersson som fyller 40 år tisdag 7 februari.
Rickard har varit med i UFO-Sveriges styrelse sedan 2006 och gör ett fint jobb med att marknadsföra UFO-Aktuellt. Många nya medlemmar och prenumeranter har tillkommit tack vare hans insats. Det brukar också vara Rickard som nosar reda på de bästa restaurangerna och bokar UFO-Sverigegänget vid diverse möten. Senast i Ängelholm. Dessutom är han liksom vännen Tobias en utmärkt kock vilket de gett bevis på vid åtskilliga tillfällen.

Rickard Andersson på UFO-Sveriges styrelsemöte 10 april 2010

Och riktigt roligt är att Rickard hittat kärleken i Mats Nilssons dotter Lina. Hon flyttar snart ner till Mantorp och framöver kommer familjen även att få tillökning. Det är bara att önska lycka till!

Rickard och Lina

I dag hade jag ett långt samtal med Lennart Johansson i Spånga. Han var den ufolog som donerade den första stora boksamlingen till AFU 1974 och som på sätt och vis lade grunden för den fortsatta biblioteksverksamheten. Vi var också båda under flera år med i den meditationsgrupp i Stockholm som Sture och Turid Johansson startade 1973. Det var roligt att pratas vid efter så många år. Lennart, som nu är pensionär, kommer snart att flytta ner till Emmaboda. Eventuellt har han material kvar som kan vara av intresse för AFU och kommer att meddela oss framöver.

Lennart Johansson 1974

Och så måste jag ge en eloge till AFU:s Leif Åstrand som har skannat hela Gösta Rehns korrespondens, vilken jag nu har i min dator. Ett historiskt sett oerhört värdefullt material. Här finns brev från många kända forskare och ufologer både i Sverige och utomlands. Som tidsdokument och för att få den personliga dimensionen av ufologin är korrespondens helt ovärderlig. Något som tyvärr inte alla tänker på som donerar material till AFU. Foton, bandinspelningar och korrespondens är det helt unika materialet. Böcker och tidskrifter går normalt att finna på flera håll.

K Gösta Rehn

Slutligen vill jag tipsa om en trevlig hemsida från Anomaly Archives i Austin, Texas. De jobbar på ungefär samma sätt som AFU.