Sunday, January 22, 2012

Möte och fest i Ängelholm

Precis halv nio i går morse hämtade Tobias Lindgren mig i ett kylslaget Norrköping för vidare färd mot Ängelholm. Vi stannade till i Mantorp där vi plockade upp Rickard Andersson. När vi närmade oss Skåne blev vädret riktigt dåligt med kraftig blötsnö och blåst så det blev en snabb urlastning när vi nådde fram till Hotel Lilton i Ängelholm. Den här gången fick inte alla plats på Lilton så några bodde på ett annat hotell i närheten. Det kändes riktigt skönt att komma in i värmen och efter inkvartering slog Clas Svahn klubban i bordet och dagens styrelsemöte kunde inledas.

Tyvärr kunde inte Ebbe och Karin Johansson komma denna gång eftersom Ebbe blivit sjuk men vi hoppas få möta våra medlemmar från Malmö interplanetariska sällskap vid den kommande riksstämman i Örebro. Däremot hade vi glädjen att återse Mikael Karlsson och filmteamet Kerstin Übelacker och Michael Cavanagh som fortsätter sin dokumentation av UFO-Sveriges aktiviteter. Och så hälsades vi som vanligt varmt välkomna av Anna-Michéle Nielsen på Lilton som fixade kaffe och smörgås som vi avnjöt under en paus i styrelsemötet.

Clas Svahn visar en filmsekvens för Kerstin Übelacker under styrelsemötet

Anna-Michéle Nielsen på hotel Lilton

Det cirka tre timmar långa styrelsemötet avhandlade bland annat praktiska frågor kring riksstämman i Örebro, hemsidor för UFO-Sverige och lokalgrupper samt det omfattande Norrlandsprojektet som är planerat till maj. UFO-Sverige kommer då att leta efter den "spökraket" som landade och sjönk i en Norrlandssjö 1980. Styrelsen beslutade också att vi skall satsa på enbart enskilt medlemsskap i fortsättningen och slopa gruppmedlemsskap eftersom intresset för ufo i dag inte i huvudsak kanaliseras genom föreningar. Jag fick i uppdrag att utarbeta ett förslag till reviderade stadgar till nästa styrelsemöte.

Efter mötet hjälptes vi åt att bära in två stora lådor med böcker och annat material från Martin Johnsons dödsbo. Han var professor i parapsykologi i Utrecht i många år och UFO-Sverige har fått en del av hans kvarvarande samlingar som donation. Lådorna visade sig innehålla en hel del intressant litteratur som saknas i AFU plus en mindre samling korrespondens.

Mikael Karlsson och Clas Svahn studerar böcker från Martin Johnsons samling

Efter genomgången av Martin Johnsons material blev det dags för en välförtjänt öl, mingel och trivsamt småprat en dryg timme innan UFO-Sverigegänget begav sig ut i ett gråkallt Ängelholm mot målet restaurang Telegrafen. Vi var fjorton personer som bänkade oss för middag som smakade utmärkt som vanligt. En glad överraskning var att Micke Czajka oväntat dök upp vid bordet. Han var aktiv inom UFO-Sverige för ett tiotal år sedan. Det blev många hjärtliga handslag och omfamningar när Micke dök upp. Vi lyckades till att med locka honom som medlem igen tack vare att Anders Persson "hotade" att inte bli vän med Micke på Facebook om han inte blev medlem. Onekligen ett nytt sätt att ragga medlemmar.

Glada miner på Telegrafen. Här skålar Clas Svahn och Mikael Karlsson

Kvällens överraskning Micke Czajka dyker upp och blir varmt välkomnad av Clas

En del av UFO-Sverigegänget på hemväg från Telegrafen. Fr v Carl-Anton Mattsson, Clas Svahn, Gunnar Karlsson, Kaj Hahne, Mats Nilsson, Micke Czajka, Mikael Karlsson, Anders Persson

Efter middagen vandrade gänget åter till Lilton där Kerstin och Michael passade på att att filma när Clas berättade om Norrlandsprojektet medan vi övriga i gruppen ställde frågor. Alla var samlade i Clas rum och kvällens avslutades med vidare diskussioner om allt mellan himmel och jord.

Efter söndagsmorgonens frukost visade det sig att Tobias bil var fullastad med materal som skulle till AFU så jag fick i stället åka med Clas, Carl-Anton och Kaj hem till Norrköping. Men innan vi lämnade Skåne åkte vi ut till en liten ort i närheten för att intervjua vittnet till en intressant uforapport. En undersökning som också dokumeterades av filmteamet. Även om man kommer hem lite trött efter Ängelholmsresorna så har det som vanligt varit en både ufologiskt givande och trivsam helg tillsammans med det alltid glada UFO-Sverigegänget.