Sunday, May 8, 2011

Lyckad riksstämma i Borås

UFO-Sveriges riksstämma och UFO-Expo i helgen blev en lyckad tillställning med som vanligt vackert väder. Clas Svahn hämtade mig på fredagen och vi var framme i Borås vid halvtvåtiden. Där mötte vi det övriga UFO-Sverigegänget för att bygga utställning och se till att all teknik fungerade. Folkets hus var en praktisk och trivsam lokal även om det blev lite trångt med utställningen.

Gunnar Karlsson ordnar med utställningsmaterial

När allt var klart for vi till Hotell Sköna nätter där de flesta var inkvarterade. Det låg lite avsides i Borås men visade sig vara riktigt trivsamt. Efter ett par timmars vila blev det gemensam avfärd i flera taxibilar till restaurang Oliven. Inte mindre än nittion personer hade bokat sig för middagen, som alla var mycket nöjda med.

Förväntansfulla ufologer utanför restaurang Oliven

10.00 på lördagen samlades ett tjugotal medlemmar för det traditionella årsmötet. Till nya ordinarie ledamöter i styrelsen valdes Amanda Fredriksson och Anders Berglund. Nästa års riksstämma beslutades till Örebro.

Mats Nilsson, Anders Persson och Clas Svahn inför årsmötet

Efter lunch var det så dags för UFO-Expo och föredrag för allmänheten. Portarna öppnades 13.00 och trots det vackra vädret kunde vi räkna till cirka 75 besökare.

Christina Bång, Skaraborgs UFO-förening, framför UFO-Sveriges nya utställningsskärmar

Klockan två samlades de flesta besökarna för att lyssna till mitt föredrag om Ufoforskning i Sverige och Arkivet för UFO-forskning. Det är alltid stimulerande att berätta om att UFO-Sverige har världens största ufoarkiv. Efter en liten paus intog Clas Svahn podiet och höll ett mycket intressant föredrag om civila och militära piloters ufoobservationer.

 Clas berättar om pilotobservationer

Efter Clas föredrag fick publiken möjlighet att ställa frågor till både Clas och mig. Det blev bra och seriösa frågor och jag tror de flesta var nöjda med de svar vi kunde ge. Sedan återstod ett par timmars mingel och prat med expobesökare innan allt skulle packas ner igen.


  Bokbordet lockade många besökare


 Clas med sin favorit - aliendockan

Trötta men nöjda samlades alla åter på hotellet för ett snabbt konstituerande styrelsemöte. Vi enades sedan om att beställa pizza till hotellet vilken avnjöts med trivsam samvaro som pågick till småtimmarna. Precis som det skall vara på UFO-Sveriges riksstämmor.

Efter frukost på söndagsmorgonen satte Clas och jag oss i bilen för hemfärd. Som vanligt stannade vi till i AFU för att lämna material till arkivet. Medan Clas for vidare inväntade jag Håkan Ekstrand och Irre Bredin som snart dök upp för att lasta av UFO-Sveriges utställning som nu kommer att förvaras i AFU:s D-arkiv.


Irre Bredin lastar av utställningen i Norrköping


Får du plats med den här undrar Håkan Ekstrand, som burit utställningen många gånger

Alla jag pratat med är mycket nöjda med årets riksstämma och vi fick också bra publicitet genom en artikel i lördagens Borås tidning. Allt som allt en både lyckad och trivsam helg med UFO-Sverigegänget.