Thursday, January 6, 2011

Snö och semlor

Egentligen skulle ha AFU idag haft besök av den tidigare värmlandsufologen Jan-Eric Erixon och en arbetskamrat, nu boende i Finspång. Men snöovädret gjorde att de ställde in resan så det får bli ett besök längre fram. Istället tog Anders Lijegren och jag till apostlahästarna och traskade ner till arkivet i full snöyra. Finns det vilja finns det väg brukar man säga.

Anders Liljegren och Håkan Landin gillade semlorna

Väl på plats tröstade vi oss med kaffe och goda semlor som Anders inhandlat. Samtidigt passade vår tidigare Fas3-medarbetare Håkan Landin på att titta in för att skriva under ett papper från Arbetsförmedlingen och lämna sin nyckel till arkivet. Håkan har fått ett tillfälligt jobb i Katrineholm och det är vi naturligtvis glada för även om det är tråkigt att förlora vår flitige medarbetare. Lyckligtvis hade Anders köpt en extra semla så alla kunde njuta av en härlig fikapaus.

Anders pustar över tunga bokkassar

Efter kaffet gick Anders och jag till E-arkivet för att bära över några kassar ufoböcker från Evanssamlingen till biblioteket för katalogisering. Det blev ett tungt pulsande i snö med välfyllda bokkassar. Men det är rena julafton att packa upp böckerna och upptäcka alla tidigare okända och spännande titlar. Vi enades om att vi skulle kunna sitta i flera år i biblioteket och bara läsa. Hilary Evans har verkligen lyckats få tag på även de mest udda ufoböckerna. Där fanns till exempel ett exemplar av den mycket sällsynta originalutgåvan av  Cancer planet mission av Ludwig F Pallmann. Boken gavs senare ut av Wendelle Stevens med titeln UFO contact from Itibi-Ra.


För alla som är intresserade av att läsa internationella ufobloggar vill jag passa på att tipsa om att det finns en hel del uppdateringar att leta bland här.

Slutligen vill jag uttrycka mitt deltagande i den sorg som drabbat vännerna Clas Svahn och Anneli Åstebro som båda nyligen mist en av sina föräldrar. När döden kommer nära blir man medveten om hur kort ett människoliv är. Därför gäller det verkligen att ta vara på Din stund på jorden som är titeln på en av Vilhelm Mobergs romaner.