Sunday, January 23, 2011

Styrelsemöte i Ängelholm

Sedan 1998 har UFO-Sverige haft som tradition att samlas på det charmiga Hotel Lilton i Ängelholm för styrelsemöten och planeringskonferenser. Så ock denna helg som även bjöd på vackert resväder. 8.45 på lördagen hämtades jag av Clas, Kaj och Mathias. Resan avbröts bara av det vanliga stoppet i Jönköping för intagande av hamburgare plus att den här gången envisades Clas med att stanna bilen ett par gånger för att fotografera en kondensstrimma och bisol. På Hotell Lilton välkomnades vi som vanligt av alltid gästvänliga Anna-Michéle Nielsen.

Clas passade på att prya som hotellägare tillsammans med Anna-Michéle

Sammanlagt femton personer hade samlats i Ängelholm. Gamla ufologerna Christer Axbom och Arne Lundberg kom upp från Malmö för att vara med under dagen. Dessutom var filmteamet Kerstin och Michael på plats för att fortsätta jobba med dokumentärfilmen om UFO-Sverige. Efter att vi fått vänta ett tag på Mats Nilsson och Gunnar Karlsson kunde vi så köra igång årets första styrelsemöte.

Tobias Lindgren visar foto av bisol under styrelsemötet 

En viktig punkt var vårens riksstämma i Borås som bestämdes till lördagen den 7 maj. En del planering krävs för nya utställningsskärmar och datorer. Clas meddelade ett väntat men ändå lite sorgligt besked att UFO-Sverige måste lämna klubbstugan i Enköping senast 31 mars, eftersom den skall säljas. Här har mängder av möten och andra ufoaktiviteter ägt rum sedan 1980. Svensk ufohistoria sitter bokstavligt talat både i och på väggarna i denna anrika gamla stuga. Men nu måste emblem och modeller plockas ner. Utställningen samt annat material kommer sannolikt att flyttas till AFU, kanske i samband med det sista styrelsemötet i stugan som beslöts till 19 mars.

Bekymrade miner på Mats och Rickard när Clas berättat om klubbstugan i Enköping

Andra punkter på dagordningen var en uppdatering av UFO-Sveriges lokalföreningar och undersökningsgrupper samt information om den kommande undersökningen av sjön Nammajaure. Sist men inte minst berättade Michael från filmteamet hur han och Kerstin jobbar med dokumentären om UFO-Sverige. De känns betryggande att veta att de gör ett gediget och seriöst arbete som pågår under ett helt år då de följer riksorganisationens olika aktiviteter.

Vårt trevliga filmteam Michael och Kerstin 

Kvällens middag förbokades på restaurang El Greco. De flesta var nöjda med maten även om Clas som vanligt vid promenaden tillbaka till hotellet funderade var närmaste korvkiosk låg. Lite chips inhandlades dock som komplement till några goda öl som gänget njöt av med, som vanligt, trevligt eftersnack på Mats och Gunnars hotellrum.

På hemväg från middagen. Det här gänget var uppåt i dubbel bemärkelse

Efter frukost på söndagsmorgonen for några i styrelsen samt filmteamet ut till ufomonumentet som Gösta Carlsson lät bygga där han upplevde den landade farkosten 18 maj 1946. Det var kallt och halt att ta sig fram på stigen till gläntan men väl framme berättade Clas om Gösta Carlssons upplevelser medan Michael och Kerstin filmade. Lite tråkigt var att se att monumentet och platsen inte underhålles ordentligt. En uppgift för Ängelholms kommun som sedan flera år satsar på guidade turer till gläntan.

Clas berättar om Gösta Carlssons upplevelse i ufogläntan

Väl hemkommen kan jag konstatera att det varit en händelserik och trevlig helg med UFO-Sverigegänget.