Monday, December 13, 2010

En historisk dag för AFU

Så kom den då äntligen. Den otroligt fina donationen böcker från Hilary Evans i London. Sannolikt en av världens största privatsamlingar inom områdena ufo, forteana, kryptozoologi, paranormala fenomen med mera. Cirka 9.000 titlar fördelade på 235 lådor vilket blev 11 pallar från Schenker. Strax före 11.00 ringde chauffören och vi var tio personer från AFU som vandrade mot vår nya lokal för att bära in alla lådor.

Slit och släp. Fr v Benny Dahl, Håkan Landin, Sven-Olov Svensson

Man får väl säga att vi hade tur eftersom det varken snöade eller regnade. Däremot var det mycket snö och ganska halt så det gällde att balansera rätt i trapporna. Jag måste säga att jag var imponerad över envisheten och disciplinen bland alla som släpade kartonger. De var rejält tunga och saknade dessutom handtag.

Ett lyft för AFU... Håkan Landin

Extra hjälp hade vi av Patrik Carlsson och Carina Klöfver som kom in från Åtvidaberg för att bistå oss. Vi hade räknat med att arbetet skulle ta minst två timmar men otroligt nog klarade vi det på lite drygt en timme. Ett riktigt varmt tack till alla som hjälpte till.

Trötta men nöjda. fr v bakre raden Leif Åstrand, Sven-Olov Svensson, Håkan Landin, Susanne, Elisabeth, Anders Liljegren. Fr v på knä Patrik Carlsson, Benny Dahl, Carina Klöfver

Efter att alla lådor kommit på plats i vår nya lokal var det dags för AFU:s traditionella glöggfest. Det var ett antal trötta och ganska möra AFU-medarbetare som bänkade sig kring kaffebordet. Men kaffe, glögg, saffransbröd och pepparkaka smakade extra gott efter välgjort arbete.

Fler dök upp till kaffebordet fr v Tobias Lindgren, Anki Mårdh, Rikard Andersson, Sven-Olov Svensson

Det här får räknas som en historisk dag för AFU och UFO-Sverige. Med den nya samlingen är arkivet ännu mera internationellt är det var tidigare. Och antalet volymer har i stort sett fördubblats. Nu återstår den omfattande uppgiften att gå igenom och katalogisera Hilary Evans samling och placera den i biblioteket. Men det får vi börja med en annan dag.

En dag att fira med lite glögg - Benny Dahl