Tuesday, August 31, 2010

Idéhistoria och ny Adamskibok

Förra året efterlyste jag på min blogg någon frivillig från Linköping som kunde ta på sig uppgiften att leta igenom gamla tidningslägg på Linköpings stadsbibliotek. Förhoppningen var att hitta en artikel som kunde bekräfta den närobservation av ett klockformat tefat som Parthenons grundare Edith Nicolaisen berättar att hon sett från sin bil utanför Linköping 1955. Glädjande nog anmälde sig Cristoffer Olsson som frivillig och han gick igenom flera gamla tidningar, tyvärr utan resultat. Däremot har han blivit biten av vårt udda ämne och därför träffades vi i AFU i kväll.

Cristoffer beundrar vår lite udda cigarett-tändare

Cristoffer läser idéhistoria vid Linköpings universitet och planerar att skriva en kandidatuppsats om UFO-Sverige. Jag passade på att visa AFU:s lokaler och vi fick en trevlig pratstund med bland annat planering av upplägg och idéer för uppsatsen. Det visade sig också att vi båda är fascinerade av skräckförfattaren H P Lovecraft. Cristoffer kommer att återkomma till AFU när han diskuterat arbetet med sin lärare.

Från ufologen Tony Brunt i Nya Zealand fick jag en pdf-fil på hans senaste bok George Adamski. The toughest job i the world. Den finns gratis att hämta ner på Scribd . Boken är en utvidgad version av en artikel han skrev förra året. Bildmaterialet är helt unikt med många foton jag aldrig tidigare sett. Brunt tar upp både gåtan Adamski, myterna och motsägelserna i hans liv och de många frågetecken som fortfarande kvarstår. Roligt med en ufolog som kommer med nytt originalmaterial om den kontroversielle Adamski.


På AFU har nu både Leif Åstrand och Benny Dahl börjat jobba i c-lokalen. Benny, som digitaliserar kassettband, arbetade förut från sin hem i Ljungsbro men finns nu dagtid i arkivet. Trevligt med två nya medarbetare i våra lokaler. Välkomna i AFU-gänget pojkar.