Saturday, August 7, 2010

Många lyft för UFO-Sverige

UFO-Sveriges styrelse har haft många diskussioner om hur vi lättast skulle kunna flytta över lagret med gamla UFO-Aktuellt från klubbstugan i Enköping till den nya arkivlokalen i Norrköping. Genom en bekant till Jörgen Granlie lyckades vid till slut hitta en lastbilchaufför som kunde åta sig uppdraget att flytta hela lagret på en körning. Och i dag var det alltså dags. Redan 7.30 började ett UFO-Sverigegäng lastningen i Enköping och fortsatte sedan till Västerås där några bokhyllor skulle hämtas.

Hungriga ufologer: fr v Benny, Tobias, Clas, Gunnar och Mats

På plats i Norrköping fanns Anders Liljegren, Tobias Lindgren, Rickard Andersson, Benny Dahl och jag. Vid lunchtid ringde Clas Svahn och meddelade att de snart var framme men att Mats Nilsson och Gunnar Karlsson, som fanns i samma bil, höll på att förgås av hunger. Anders gav sig av till den närliggande pressbyråkiosken och inhandlade färdiga smörgåsar för de hungrande. Efter att ha lastat av några kassar ufomaterial i c-lokalen blev det en kort fika för alla innan lastbilen med UFO-Aktuellt dök upp.

Bara att hugga i. Fr v Mats, Gunnar och en glad Benny

Det var med återhållen förtjusning vi noterade att lastbilen innehöll flera stora pallar med lådor plus bokhyllor. Fullastade lådor med UFO-Aktuellt väger en hel del så det blev många pustanden när vi sprang om varandra och stötte ihop i den ganska trånga källargången.

Rickard Andersson

Tämligen snart kom vi på att det var enklast att lägga hyllplan i trappan och låta lådorna glida ner till mottagaren. Det visade sig snart att det blev överfullt i hyllorna eftersom en hel del extramaterial av olika slag också följde med. Det blev ett svettigt och trångt jobb att passa in alla kartongerna men vi lyckades till slut få det mesta på rätt plats.

Trötta, svettiga men nöjda, Clas och Mats

Chaufförerna Roland och Conny Andersson gav sig av med lastbilen medan åtta trötta ufologer satte sig att pusta ut i arkivets lunchrum. Efter en välförtjänt vila begav sig gänget av till en mongolisk restaurang i Norrköping. Det blir många ufologer som sover gott i natt efter en slitsam men lyckad arbetsdag.

Efter avslutat jobb. Fr v Gunnar Karlsson, Anders Liljegren, Conny Andersson, Benny Dahl, Tobias Lindgren, Mats Nilsson, Rickard Andersson, Roland Andersson, Clas Svahn