Saturday, August 14, 2010

Dubbelbesök på AFU

Strax före nio i morse cyklade jag ner till arkivet för att invänta Carl-Anton Mattsson. Han dök upp i c-lokalen vid halvtiotiden tillsammans med sin fru. Carl-Anton är i dag pensionär och har mer tid att ägna sig åt sitt bokförlag Parthenon, som också säljer antikvariska böcker på nätet. Dessutom kommer han då och då ner till Norrköping för att plocka ut böcker i AFU:s försäljningshyllor. Böcker som han hjälper oss att sälja. Ett bra samarbete som gynnar oss båda. Det blev tre kassar böcker för paret Mattsson att ta med till Nyköping.

Carl-Anton Mattsson fyndar i AFU:s försäljningshyllor

Därefter ägnade jag några timmar åt att sortera 7-8 hyllmeter med antikvarisk engelsk ufolitteratur i författarordning. Litteratur som vi har till försäljning. Passade också på att kasta dåliga exemplar. Efter en god lunch med pannkakor, sylt och grädde var dags att möta nästa AFU-gäster. Klockan tre anlände Jan-Ove (Texas) Sundberg, Kjell Sundberg (bror till Jan-Ove) och Ingvar Borg. Anders Liljegren och jag började med att bjuda på kaffe och bullar.

Fr v Anders Liljegren, Kjell Sundberg, Jan-Ove Sundberg, Ingvar Borg

Jan-Ove och UFO-Sverige har ju haft sina duster under åren och många klingor har korsats. Nu är vi emellertid på speaking terms igen och vi hade en riktigt trevlig pratstund i arkivet. AFU har under åren köpt en hel del värdefullt ufomaterial av Jan-Ove och han har även donerat material till arkivet. I dag hade han med en gåva till Clas - en månkarta.

Jan-Ove Sundberg

Anders och jag berättade om AFU och vi vandrade också bort till biblioteket för att visa den unika boksamlingen och hur vi jobbar med katalogisering. Trots sin svåra sjukdom är Jan-Ove fortfarande full av entusiasm för våra ämnen och han har planer på flera undersökningar av bland annat sjöodjur. Jan-Oves samlade produktion av artiklar, bilder och underlag från fältundersökningar finns i dag ordnad och systematiserad i AFU. Ett intressant och värdefullt material för forskningen.