Sunday, February 13, 2011

Evansbiblioteket växer fram

Efter att ha satt ihop bokhyllor i sex timmar idag är jag ganska mör i kroppen. Lyckligtvis dök alltid hjälpsamme Leif Åstrand upp redan vid tiotiden så tillsammans mäktade vid med att bygga sju Billyhyllor i E-lokalen. Vi passade också på att ta en välförtjänt fikapaus då vi kunde diskutera vidare planer vad gäller skanning med mera.

Evanssamlingen växer fram

Senare på eftermiddagen dök Anders Liljegren upp och kunde beskåda vårt arbete. Vi har också hunnit få upp en hel del av Hilary Evans böcker i hyllorna. Nu handlar det bara om att tömma alla kartonger som står på golvet. Gå igenom böckerna och klassificera i avdelningar får bli nästa steg när alla hyllor och böcker är på plats.

Det är lätt att fastna i någon intressant bok. Anders bland Hilary Evans böcker 

Ett problem vi funderat mycket på är ljuset i lokalen. Men Anders och jag kom på en ganska fiffig lösning med en plafondlampa som förmodligen blir en trevlig belysning, även vid det kommande skrivbordet. När jag gick hem vid fyratiden fortsatte Anders sätta upp böcker i hyllorna. Det verkligt roliga arbetet, att gå igenom och bläddra i alla intressanta titlar, återstår.

I helgen har jag också hunnit slutföra min statistik över UFO-Sveriges 68 planeringskonferenser som hållits sedan 1972. Har sammanställt uppgifter om ort, datum, antal deltagare samt huvudssakliga frågor som tagits upp vid respektive möte. Trots AFU:s omfattande föreningsarkiv saknas några uppgifter men kanske de går att spåra på sikt. Statistiken är användbar när det gäller att kolla upp historiska fakta om UFO-Sverige och kanske också kan användas vid en ny upplaga av En resa i tiden.

Foto från UFO-Sveriges första planeringskonferens i Södertälje 26 augusti 1972. Gamla ufologer känner säkert igen några ansikten. Carl-Axel Jonzon skymtar till vänster. Anders Liljegren längs till höger och bakom Anders hand syns lite av Kjell Jonsson.