Thursday, April 15, 2010

Tack Arnold

Som ni kan läsa på Mats Nilssons blogg var det igår styrelsemöte i Enköping-Sala UFO-förening. Ett tiotal medlemmar deltog och samtidigt ägnade man ett par timmar åt att packa nya numret av UFO-Aktuellt som nu är ihopslagen med norska UFO. Ett slitsamt jobb som det trogna ufogänget ansvarat för ända sedan 1980 och under de senaste cirka tjugo åren utfört i ufostugan i Ulunda utanför Enköping.

Klubbstugan i Ulunda

Tyvärr kommer ufostugan att säljas under året och därmed mister UFO-Sverige denna samlingsplats. Det stora tidningslagret med gamla UFO-Aktuellt kommer att flyttas till AFU under sommaren. Det innebär sannolikt också att Enköping-Sala UFO-förening upphör eftersom det inte finns några yngre krafter som kan ta över i Enköping. Någon ny lokal i Enköping är därför inte aktuell. Medlemmarna i Sala fortsätter eventuellt som undersökningsgrupp.

Arnold Idebring

På styrelsemötet förklarade Arnold Idebring att alla de modeller och emblem han tillverkat och som nu pryder väggarna i ufostugan vill han donera till AFU när stugan töms. För en stund sedan ringde jag upp Arnold och tackade honom för denna fina gåva som framöver kommer att kunna beskådas på väggarna i AFUs lokaler. Arnolds vackra och konstnärligt utformade emblem blir också ett fint tillskott till ett kommande ufomuseum.

Styrelsemöte i UFO-Sverige 10 april 2010. Observera emblemen på väggen

Arnold Idebring är en av UFO-Sveriges verkliga oldboys. Han fyller inte mindre än 89 år den 6 juni i år. Han var under många år en drivande kraft i dåvarande Enköpings UFO-förening och mellan 1985-1990 redaktör för UFO-Sveriges medlemstidning Lokal information. Förutom det vanliga ufoarbetet utvecklade Enköpingsföreningen en imponerande social aktivitet med auktioner, fester, luciatåg med mera. Sedan starten 1976 och fram till helt nyligen har man hållit medlemsträffar i klubbstugan varje onsdagskväll. Ett oöverträffat rekord inom UFO-Sverige. Det är tråkigt att inga yngre förmågor kan fortsätta verksamheten men om någon som läser det här kommer på andra tankar så kontakta Mats Nilsson eller Arnold Idebring.