Saturday, April 10, 2010

Styrelsemöte i Enköping

Tio deltagare infann sig till UFO-Sveriges styrelsemöte i dag. Som vanligt höll vi till i klubbstugan i Ulunda utanför Enköping. Lite sorgligt är att vi kanske måste lämna stugan i år eftersom kommunen beslutat om försäljning. Många möten och trevliga tillställningar har hållits här sedan 1980. Dagens möte började med att Clas Svahn överlämnade en blomsterbukett till Irre Bredin och vi passade på att hurra för Irre som nyligen fyllt år.

En glad Irre Bredin blev firad under styrelsemötet

Dagens stora nyhet som Clas stolt kunde visa upp var senaste numret av UFO-Aktuellt, nu samtryckt med norska UFO. Inte mindre än 74 sidor i färg kan läsarna glädja sig åt. Dessutom har UFO-Raden/Rapport-Nytt fått ett lyft genom ny tryckning. Den här gången även med färgillustrationer.

Clas Svahn visar UFO-Sveriges tidskrifter

Planeringen för riksstämman i Kalmar 22 maj diskuterades. Vid årets riksstämma firas samtidigt UFO-Sveriges 40-årsjubileum och min bok om riksorganisationens historia kommer att bli klar och finnas till försäljning vid årsmöte och UFO-Expo.

En välbehövlig fikapaus. Fr v Clas Svahn, Håkan Ekstrand, Gunnar Karlsson, Amanda Fredriksson

Malmö interplanetariska sällskap (MIS) har ansökt om medlemskap i UFO-Sverige och en enig styrelse beslutade att säga ja till ansökan. Det är roligt att MIS kommer med i UFO-Sverige. Den svenska ufohistorien knyts därmed ihop eftersom MIS är den äldsta ännu fungerande ufo-föreningen i Sverige.

Håkan Ekstrand bär in lådor med senaste numret av UFO-Aktuellt

UFO-Sverige har medvind nu och det märks både vad gäller nya grupper, fältundersökare, prenumeranter och andra aktiviteter. Nu hoppas vi bara på en lyckad riksstämma i Kalmar.