Monday, April 26, 2010

Snabbvisit

Det går alltid i högt tempo när Clas Svahn kommer på besök till AFU. Men idag blev det lite extra jäktigt eftersom han blev nästan en timme försenad på grund av bilköer efter vägen. Efter ett stopp hos Carl-Anton Mattsson i Nyköping dök Clas upp vid tolvtiden med bilen som vanligt fullpackad med ufomaterial. Han hämtade upp mig på jobbet och vi körde ner till c-lokalen som nu är möblerad för "godsmottagning". Här möttes vi av Anders Liljegren och Benny Dahl, fas3-anställd på AFU.


Anders Liljegren dignar under bördorna

Den här gången var det blandat ufomaterial som vi sedan bar ner i arkivlokalen: böcker från gamla Enköpings UFO-förening, böcker som Clas köpt från Bob Girards Arcturus books, diverse tidskrifter, pressklipp och mängder med kassettband, vhs och dvd.

Julafton för ufologer: jag, Clas Svahn, Benny Dahl

Dessutom en fin gammal filmaffisch i original och en målning gjord av Carl-Anton Mattssons far Ambjörn Mattsson. Tavlan hade Clas köpt på Tradera och donerar den till AFU.

Benny Dahl med Ambjörn Mattssons tavla

Imponerande var också en stor samling av den brasilianska tidskriften UFO. Nu får både Sven-Olov Svensson och Ingrid Collberg på AFU en hel del att sortera och katalogisera. Det är tur att vi kan ta emot stora sändningar i c-lokalen. I veckan kommer en stor samling från Österrike och på torsdag åker Clas Svahn och Håkan Ekstrand till England och lär komma hem med ännu en fullastad bil med ufomaterial.


Efter en snabb sortering i c-lokalen åkte Clas och jag och hämtade Tobias Lindgren. Vi avnjöt sedan en gemensam lunch på stadsbibliotek.