Sunday, July 1, 2012

Sommarfest

Lördagen den 30 juni var det åter dags för sommarfest med tipspromenad, smultronsafari och femkamp vid Carl-Anton och Britt-Marie Mattssons idylliska sommarställe Nydalen, utanför Nyköping. Det har blivit tradition att UFO-Sverigegänget samlas här varje sommar. Den här gången räknade jag till sjutton deltagare, inklusive tre småttingar. Även det här året hade vi makterna på vår sida och vädret var strålande.

Samling i trädgården. Fr v Clas Svahn, Roger Ersson, Eva Sandström, Tobias Lindgren, Carl-Anton Mattsson, Tage och Christina Bång

Efter samling med småprat blev det kaffe med dopp. Därefter gav sig hela gänget ut på tipspromenad med smultronsafari. Carl-Anton hade förberett tjugo kluriga frågor som han placerade ut i skogen. Och en hel del smultron hittade vi även den här gången. Färgblind som jag är fick jag god hjälp av Eva Sandström som frikostigt delade med sig av smultron hon hittade och gav till mig. Efter vägen hittade vi några navkapslar. Som ufologer kunde vi naturligtvis inte motstå att kasta upp dom i luften och ta foton av "tefat". Det blev tre vinnare i tipspromenaden. Clas, Tobias och Eva som alla hade tretton rätt och fick dela på priserna.

På väg till tipspromenad. Carl-Anton och Clas i täten

Carl-Anton hittade en navkapsel

Som blev till ett tefat

Christina Bång på jakt efter smultron

Här finns det smultron. Clas, Roger och Christina i plockartagen

Är det Pan med hatt måntro? Tobias vilar sig under promenaden

Efter tipspromenaden bänkade vi oss för lunch som smakade alldeles utmärkt i solskenet. Stort tack till Britt-Marie och övriga som slavat i köket. Därefter var det dags för femkampen som den här gången bestod av stövelbingo, bunkergolf, ufoflight, kast i galen tunna samt siste piraten. Det blev många glada skratt när vi alla skulle försöka oss på dessa ovanliga övningar.

Clas försöker sig på stövelkast

Stilstudie. Roger inför sista putten

Mats koncentrerar sig för Ufoflight, kast med LP-skiva

Kast i galen tunna. Clas visar talang

Inför sista delen blev det fika igen och plötsligt står en pirat bland oss. Carl-Anton i utmärkt piratklädsel läste upp ett dokument om sina äventyr på haven och hur han grävt ner en skattkista. Nu blev det vår uppgift att med en lämplig och finurlig karta finna skatten nergrävd någonstans. Ingen enkel uppgift men till slut visade det sig att Dan Mattsson funnit platsen närmast skatten och med stor spänning började gräva. Och mycket riktigt, Dan hittade skattkistan.

Carl-Anton som sjörövare

Mystisk figur smyger i buskarna. Clas på skattletning

Dan gräver efter skatten

Här verkar vara något nergrävt

Dan hittade skattkistan. Vad kan den innehålla?

Dan hittade sjörövarens skatt. Nu är han rik

Clas räknade samman allas poäng och det visade sig att Clas vunnit femkampen, tätt följd av mig som tvåa och Dan trea. Så det här året gick vandringspriset till Clas. Förra årets vinnare var Dan. Därefter vidtog prisutdelning från ett välfyllt bord där Carl-Anton skötte utdelningen. Sista punkt för dagen var gruppfotot som Clas alltid tar och som ni kan se på Clas blogg plus mycket annat som hände under dagen.

Carl-Anton vid det välfyllda prisbordet

Värdparet Carl-Anton och Britt-Marie (obs ugglan)

Sist men inte minst fick jag med mig ett gåvoexemplar till AFU av den senaste boken utgiven av förlaget Parthenon. I total sanning av Per Ola Thornell med flera. Jag har bara hunnit titta lite i den men det verkar vara en mycket spännande och avslöjande bok som borde läsas av alla som intresserar sig för paranormala fenomen.


Slutligen vill jag framföra ett varmt tack till Carl-Anton och Britt-Marie för att ni ordnar en så härlig sommarfest för UFO-Sverigegänget varje år. Det ligger oerhört mycket jobb och planering bakom. Carl-Anton har redan planer för nästa års fest. En ny tradition har skapats inom UFO-Sverige.