Tuesday, December 13, 2011

Välbesökt glöggfest

Sedan 2006 har AFU varje år ordnat en glöggfest den 13 december. I år var den sjätte i ordningen så nu kan vi väl säga att det blivit en tradition. Dagens fest kunde vi ha i den nya lokalen, vilket var tur eftersom det var vår mest besökta glöggfest hittills. Jag räknade till inte mindre än 19 personer kring bordet. Som tur var kom inte alla samtidigt.

Lite mingel före fikat, Anders Liljegren och Patrik Carlsson

Blir det någon glögg snart undrar Anders

Bordet är dukat

Många har kommit med dystra profetsior för år 2012 men jag föreslog att vi skulle istället tänka positivt och utbringade en skål för ett bra och framgångrikt 2012 både för AFU och alla närvarande. Sedan blev det ett par timmars trivsam samvaro med kaffedrickande, saffransbröd, pepparkakor och glada tillrop om mera glögg.

En del av AFU-gänget kring kaffebordet

Varför dricka glögg ur små glas när man kan fylla på i rejäla muggar tyckte Tobias Lindgren

Trångt men mysigt

På arkivfronten händer det som vanligt mycket. I går ringde Karl-Olov Pettersson från gamla Köpings UFO-förening och meddelade att han hittat en hel banankartong med bandinspelningar från föredrag, UFO-Sveriges riksstämmor med mera. Ett historiskt mycket värdefullt material som jag hoppas vi snart kan få ner till AFU. Och på lördag kommer Clas Svahn ner till AFU med annat unikt ufomaterial från olika håll. Någon brist på arbete i arkivet är det verkligen inte.

Anders Liljegren och Karl-Olov Pettersson när vi hämtade ufomaterial 1 november 2009

Ibland måste man dock koppla av från ufovärlden. För min del blir det med den nya bok jag fick från Gustaf Frödings-sällskapet i dag: Fröding och kvinnorna av författaren och journalisten Rolf Alsing. Värmlänningar sägs ju ha en speciell känsla för mystik och tillvarons gåtor. Det stämmer bra på både Gustaf Fröding och Selma Lagerlöf som båda var starkt influerade av den teosofiska världsbilden. Ett boktips för den som vill läsa mer i frågan är Olle Holmbergs klassiska Frödings mystik, från 1921. När det gäller Selma Lagerlöf är Gunnel Weidels Helgon och gengångare (1964) en god introduktion.